Snooze och förbättringar hemma

Oj, vilken tidig morgon det blev. Halvsex ringde min väckarklocka, och jag hade inga större ambitioner om att äta frukost så jag körde snooze i tio minuter. Snooze är en fin funktion. Den bästa med en väckarklocka, skulle jag säga. Åkte bil hem, tog en dusch, försökte slå lite liv i mig så att jag inte skulle verka helt bakom flötet när arbetsterapeuten kom.

väckarklocka. Snooze är den bästa funktionen.

Han dök upp på utsatt tid, och det hela var väldigt fort överstökat. Vi gick snabbt igenom hur min funktion är med olika saker hemma, framför allt i köket och i badrummet, och han sa att det fanns några olika lösningar. Inget av dessa, som innebar till exempel att bygga köksskåp som kan höjas och sänkas efter behov, eller borra och kakla om i badrummet för att fixa ett högre handfat och badrumsskåp, kändes särskilt tilltalande. Det är liksom för mycket jobb, för ett problem som inte är enormt i dagsläget. Kanske om några år, om jag blir sämre. Annars löser jag det så gott det går själv.

Det som däremot lät riktigt bra var en dörröppnare till porten, med en fjärrkontroll som bara jag har. Jag får knappt upp dörren ibland, och om jag sitter i rullstol är det svårt att komma ut ur huset även om någon annan kör rullstolen. Dörren är dessutom tung och har en väldigt hög tröskel, så det ska undersökas. Arbetsterapeuten ska skriva ett intyg och rekommendera det, som jag sedan själv ska inkludera när jag ansöker om det hos kommunen. Och så måste bostadsrättsföreningen gå med på det, men sånt kan de väl knappast neka? ”Jaha, en av våra medlemmar har en funktionsnedsättning och kommer inte ut ur huset, men vi tillåter inte att hon får en dörröppnare.” Nej, det tror jag knappast. Eller…? Nu ska jag köra snooze en stund till, jag är jävligt trött.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/snooze-och-forbattringar-hemma/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.