Spolning av avloppen

Huset jag bor i är inte särskilt gammalt, det byggdes 2008. Det har inspekterats och fixats till på sina håll sedan dess, och det verkar som om en del saker kräver mer underhåll än annat. I morgon ska bostadsrättsföreningen ta hit en firma för att högtrycksspola avloppen, för att minska risken för stopp och översvämningar.

Det känns som om det är lite tidigt, men det kanske är något man behöver göra i förebyggande syfte ibland. Och det är nog bra, för det är lite segt i avloppen ibland – trots att R rensar och kör kaustiksoda då och då så rinner det inte alltid särskilt fort i köket.

Och hellre att de tar hit en firma för att rensa avloppen, som rorassistansen.se, i stället för att det blir översvämning. Fy sjutton, vad jobbigt det skulle bli! Jag ska ju jobba, och R är inte hemma, så jag måste tömma skåpet under diskbänken i eftermiddag, så att jag vet att det hinner bli klart innan jag måste kvista iväg till jobbet på torsdag morgon. Skulle självklart ha bett om hjälp med det medan E var här och hälsade på i går, men det glömde jag.

Badrummet är i alla fall inga problem med, för det skulle bara vara fritt vid golvbrunnen, och det är det. Undrar hur de gör, egentligen. Eller vill jag inte veta? Det känns nästan som om att det är bäst att jag inte är hemma medan de ska göra spolningen, in case of odör. Och så är jag inte särskilt förtjust i att ha folk här hemma som jobbar medan jag är trött och vill sova. Som tur är ska de inte jobba efter klockan tre i alla fall, så med lite tur har de redan hunnit klart när jag kommer hem från jobbet. Någon som vet hur de gör och hur lång tid det tar…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/spolning-av-avloppen/

2 kommentarer

  • Åkejuni 4, 2014 kl. 11:44
  • Svara

  kaustiksoda ”fnyss” ,, mycket bättre att skruva isär och mekaniskt avlägsna sedementet som sitter där , mycket av problemet ligger i nått så enkelt som hår ,, hårstråna är grunden till ett ”armeringsnät” där allskönskt skit fastnar i och ger till sist en ”sjysst” slempropp ,,, kaustiksodan löser upp fettet som binder ihop allting men håret brukar bli kvar

  och även fast du bor i en hyfsat ny fastighet så krävs naturligtvis underhåll .. ni har fräscha avloppsnät men samtidigt så funkar inte allt ”modernt” dvs man har top notch i material men man har inte beräknat det rätt så flödet är ofta sämre ”irl” än vad det skulle vart enligt schemat

  well själva spolningen är en enkel grej ,, man går in BAKIFRÅN med en robotslang med kamera och spolhuvudet har munstycken som spolar bakåt så trycket driver slangen framåt och spolar loss skiten ut i avloppet ,, och det är själva stammarna man brukar spola på detta vis , den sista delen in mot tex golvbrunnen är inviduellt och beroende på hur systemet ser ut men det kan ske manuellt /mekaniskt ..

  1. Jo, sån rensning gör vi regelbundet vid allmän städning, men det går ändå trögt och vattnet rinner undan långsamt. Det blir nog bra att de gör en rensning då! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.