Städning hemma

Jag funderar då och då på om jag ska ansöka om hjälp med städning hemma, eller kanske anlita en städfirma som kommer och gör grovjobbet då och då. Jag antar att problemet om man ansöker om städhjälp via vård och kommun är att man inte riktigt har något att säga till om vad gäller vilken firma som anlitas, och det brukar tydligen ofta vara en ny person som kommer från gång till gång. Det känns inte helt bekvämt att bli offer för den billigaste offentliga upphandlingen – jag vill att man prioriterar personlig kontakt och miljö, och framför allt vill jag inte behöva vara orolig över något försvinner i hemmet. För det vore ju inte den första gången det skulle hända.

Vet inte hur det funkar med försäkring, portkoder och sånt när det är kommunen som står för notan, men de anlitar förmodligen inte något bolag jag själv skulle välja för städning hemma. De kanske utgår ifrån att man själv är hemma hela tiden – och det skulle jag nog vilja vara om jag hade någon som städade hemma också. Jag vill ha något jag kan lita på, något som värnar om miljön och så vill jag ha en extra försäkring om något skulle hända eller gå sönder.

Icleangreen.se skänker de pengar till olika välgörenhetsprojekt för varje genomförd städning, och det är beundransvärt. Skulle gärna välja dem om jag fick vara med och bestämma vem som ska städa hemma hos mig, eller om vi själva köper tjänsten någon gång. Är inte helt bekväm med tanken på att ta hem någon ännu, men en vacker dag kanske jag inte har något val – och då vill jag kunna vara med och tycka till om vem som ska vara i mitt hem. Det är ett ganska stort steg att be om hjälp med hemmet när man är sjuk länge, och jag vill inte vara så sjuk riktigt ännu.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/stadning-hemma/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.