Torkad citrus

Det blev inte så dumt med torkad citrus! Det tog några timmar med ugnsluckan på glänt för att det skulle bli helt torrt, men det var ju enkelt. De små bitarna smakar extremt mycket citrus, så om man ska göra något annat med dem än att äta dem som det är, så får man väl finhacka dem och antingen ha i mat (säkert gott till fisk eller asiatisk mat), eller blanda upp med lite socker och ha på glass eller något bakverk.

Som vanligt när man torkar mat så undrar man var sjutton allt försvann, för de krympte ju som sjutton. Skivade de små calamondinfrukterna, spred ut dem på en plåt, och så här blev resultatet. Torkad citrus, suuurt men ändå med massor av god och en ganska dov söt smak från skalet. Älskaren R var väldigt begeistrad efter att ha ätit torkad lime för ett tag sedan, och han tyckte väldigt mycket om dem. Bra.

Torkad citrus. Jag valde calamondin.

Har fler frukter på plantan, men nästa gång det är dags att skörda så provar jag något annat. Kandera dem, kanske? Har ingen aning om hur det skulle gå till, men det finns säkert något slags recept på det däringa internätet. Men det låter som om det skulle kunna bli gott, eftersom de små frukterna är så syrliga. Men jag är nöjd med min torkning, det blev helt klart över förväntan! Vad mer kan man göra med dem, förutom att stoppa i sig dem råa?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/torkad-citrus/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: