Årets första blåbär!

På vår kvällspromenad i går kväll tog vi en sväng genom skogen. Vi gick förbi en liten tjärn som brukar vara proppfull med grodyngel, men där var det helt öde. Kanske för sent för såna, jag kommer inte ihåg. Men något som det verkligen kommer att bli mycket av här i år är blåbär! De var på gång precis överallt längs stigar och vägar, och en del var till och med nästan mogna!

Blåbär

De var fortfarande en aning sura, men om en vecka kommer det antagligen att finnas blåbär till förbannelse i skogen här. Bra. Det som är mindre bra är ju att de inte är i ryggvänlig plockhöjd. Blåbär gör sig bäst i midjehöjd, med skopa. Jag hoppas att jag kan lura med mig R ut i skogen för själva plockningen, men han är så evinnerligt långsam när han plockar.

För något år sedan när jag kunde vara med och plocka, fick jag ihop kanske fem gånger så mycket blåbär som han, och han har inga fysiska begränsningar. Med lite tur hittar jag en stubbe eller ett träd som fallit ner att sitta på, för då går det hyfsat. Och jag måste göra en gigantisk blåbärspaj med tre gånger så mycket bär som det står i receptet – det gör jag varje år. Vem fasen vill ha pajdeg egentligen, det smakar ju bara fett och mjöl? Nä, bär i mängd ska det vara. En hel jävla massa bär.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/arets-forsta-blabar/

2 kommentarer

    • Petterjuli 12, 2014 kl. 17:42
    • Svara

    Ha!!!! Jag slog dig. Käkade mitt första blåbär förra veckan. Hittade några nästan färdigmogna när jag klampade omkring i skogen och störde orcher. Har även provsmakat några hallon och slickat på ett svart bär jag inte ved vad det var. 😀

    Nu väntar jag bara på björnbären. Det är godis det…..

    1. Åh fasen! Jag brukar inte slicka på diverse bär utan att veta vad de är, du är modig! De björnbär som ploppar upp här (i trädgården) brukar inte smaka så mycket. De ser betydligt godare ut än vad de faktiskt är!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.