Återbesök för tån och klon!

Åkte på återbesök hos veterinären i går, och det var idel bra nyheter. Såret på foten såg finfint ut, även om tån är inflammerad och ganska stor. Gigantisk, faktiskt. Det är i alla fall ingen infektion, så han ska få börja gå utan tratt då och då. Har har haft problem med ögat igen också – han får alltid det när han inte kan tvätta sig ordentligt. De undersökte och kollade om det var något man behövde göra något åt, men det såg också fint ut.

Vi brukar behandla honom med ögondroppar när det blir irriterat i ögat, vilket det ofta blir. Han har ju opererat båda ögonen tidigare. När de undersöker lägger de en droppe färg i ögat, och om tårkanalerna funkar bra kan fler saker bli gröna. Det rann grön färg ur kattens näsborrar – men det betydde att han funkade bra. De petade bort sårskorpan på foten och skrev ut antiinflammatoriska tabletter så att tån skulle krympa i storlek, men i övrigt borde han vara fit for fight när som helst. Det verkade inte göra ont. Längtar så tills det läker och hans tass återgår till det normala – en underbart söt tass.

Katt, tass, trampdynor

Det är ju bara det där att han vägrar äta. Veterinären trodde att det berodde på depression, tratten och att han inte varken får gå ut eller kan tvätta sig. Men om han får slippa tratten då och då de närmsta dagarna (och helt och hållet om han inte tuggar på tån) och gå ut lite grann kanske det blir bättre. Annars fortsätter vi att mata honom några dagar till. Hurra, vad skönt! Ät, katt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/aterbesok-tan-och-klon/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.