Bigarråer på G!

Nu börjar det stora trädet med bigarråer nedanför verandan att lysa rött! De är inte riktigt färdiga ännu, förutom de som sitter högst uppe i trädet. Och dit når man aldrig, det blir fågelmat. Men det hänger långa, tunga grenar ganska långt ner, och det är hyfsat lätt att komma åt några bigarråer. Det gäller bara att hinna före fågelasen som snor mina bigarråer.

Träd med bigarråerMina och mina, förresten… Trädet står på grannens tomt, men det hänger så långt över på vår sida att vi äter av det ändå. Oftast är det fiskmåsar som är här och kalasar på bären, men i år verkar det mest vara småfåglar som snor dem. Kanske för att det står en stor och läskig husvagn i vägen, och de vågar sig inte fram. Jag funderade på att sätta upp en fågelskrämma ovanpå husvagnstaket, men gav upp idén. Jag får agera fågelskrämma själv, det passar ju mig.

Det går inte att göra så mycket roligt med bigarråer, mer än att äta dem som de är. I alla fall inte den här sorten. Provade att ha dem i en kaka någon gång, men de tappade all smak. De är alldeles för söta och saftiga för att det ska bli något mer än slafs av dem efter tillagning. Med min tur är vi borta när de är helt perfekt mogna, det brukar vara så nästan varje år! Ska försöka mula i mig så många det bara går ändå, för de är så sjukt goda. Jag tål inte stenfrukter särskilt bra – ni kan läsa en rolig historia om det här – men de här går hyfsat. Tur.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/bigarraer-pa-g/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.