Extra avgift för djur

Jag åkte färdtjänst till djursjukhuset i fredags, och när jag bokade redan online stod det bara att det tillkommer extra avgift för resa med djur. Ja, det är klart, det hade jag räknat med. Avgiften för människor är tjugo kronor, så jag tänkte att den kanske låg på en femtiolapp eller något som läggs på räkningen i slutet av månaden. Men icke då.

När jag hoppade in i bilen var chauffören så himla noga med att fråga vilken väg vi skulle åka, eftersom jag skulle betala halva resans kostnad direkt i bilen. Ehh, kunde det inte bara ha stått det på Färdtjänsts hemsida när jag bokade resan, i stället för att bara skriva att det tillkommer en extra avgift för pälsdjur? Det står exakt likadant som när man har med sig en människa, och tjugo spänn extra läggs då automatiskt på räkningen för månaden. Visst står det säkert i någon broschyr och om man googlar på saken, men varför inte när man bokar…?

Taxi. Jämt kö på väg till jobbet! Extra avgift för djur.

Visst betalar jag gladeligen för att få ta med mig min katt i taxin, och vi var ju tvungna att åka, så det är inte det som är problemet. Men lite tydlighet på bokningen online vore inte fel, för där fanns inte ett uns av information om det. Jag åkte från söder om söder till Albano djursjukhus, så det blev en ganska lång resa. Fram och tillbaka. Ja, i värsta fall hade jag tagit en vanlig taxi och betalat dubbelt så mycket, men otydligheten och bristen på information störde mig så in i helvete.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/extra-avgift-djur/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.