Family Guy

Jag gillar verkligen ”Family Guy”. De driver med saker på ett så förbannat roligt sätt, att jag ibland kommer på mig själv med att skratta högt. Ett av mina favoritavsnitt är när Brian och Stewie (hunden och bebisen) blir instängda i ett bankvalv under en natt. Som tur är har de en flaska sprit med sig, men Stewie har en blöja som är full och måste åtgärdas… Eller en annan gång när Stewie ger Brian stryk över lite pengar.

Ett annat jävligt roligt avsnitt av ”Family Guy” är med låten ”The bird is the word”. Eller ja, avsnittet i sig är väl inte fantastiskt, men de delar som handlar om låten är något av det bättre jag sett. Den där låten återkommer ett par gånger i andra avsnitt, som när Peters svärfar har varit otrogen och försöker få ihop det med frugan igen. Peter står i bakgrunden och sjunger den som en vacker ballad, haha!

Seth MacFarlane, som har gjort ”Family Guy”, är ett geni. Visst finns det många som inte förstår sarkasmen och ironin som finns i varje avsnitt. Det är samhällskritik, kritik mot USA och om företeelser i stort. Han har gjort annat också, bland annat spelfilmen ”Ted”. Rolig, men inte alls samma skarpa humor som i ”Family Guy”.

Film, popcorn, läsk och 3D-glasögon

Sen finns det självklart många som inte gillar serien för att de inte uppskattar den sortens humor också (jag antyder inte att man måste vara dum om man inte gillar den, även om människorna i jubileumsavsnittet inte alls har förstått vad den egentligen handlar om). Finns det någon som inte har sett serien än? Gör det!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/family-guy/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Sandrajuli 16, 2014 kl. 09:39
  • Svara

  haha ja family guy är så sjukt bra! Såå konstig humor! xD

  1. Verkligen, ibland undrar man hur fasen de kommer på allt! 🙂

  • Petterjuli 16, 2014 kl. 09:51
  • Svara

  Kul att det finns andra som gillar Family Guy. Jag har gjort några inlägg om serien. Ibland får jag höra av andra att Family Guy är barnslig och omogen. Hur fel är inte det?

  Family Guy är otroligt smart genomtänkt och en skrap ironi/sarkasm över dagens samhälle och den politiska korrektheten. Något som slagit mig är hur en tecknad serie lyckas skämta om sådant som annars anses vara HELT fel om skämtet dragits i verkliga livet.

  Älskar alla skämt om fördomar som snåla judar, hur svarta uppträder eller fullständigt ohämmad avsaknaden av respekt för kvinnor som Quagmire har.

  Helt underbar serie och jag skulle kunna räkna upp hur många underbara avsnitt som helst men ”The bird is the word” är fortfarande en av de vassaste. ”British Peter” är grym och porträtterar familjen som de skulle sett ut som britter. Hahahaha…. Fördomar när de är som bäst.

  1. Haha, ja! Om man tycker att den är barnslig och omogen har man uppenbarligen inte förstått poängen, för det är ju precis tvärtom – det är väldigt vuxen humor. Ibland undrar man hur de lyckas få sända avsnitten i USA, för det är ju alltid någon som inte förstår och tar illa upp, i stället för att tänka några steg längre…

  • Petterjuli 16, 2014 kl. 11:56
  • Svara

  Jag tror de är mycket mer vågade i USA. Kom ihåg att det är FOX som producerar Family Guy och de är ju kända som riktigt konservativa.
  Det är bara i Sverige som har en stor andel PK-människor som debatter om vad man kan skämta om uppstår. Jag vet att det förekommer även i Frankrike och Tyskland men Sverige är världsmästare i att mobba sin egen kultur men bejaka alla annan. Sorgligt.

  Klart man kan skämta om att judar är ekonomer och snåla eller att svarta är kriminella. Alla normalbegåvade människor ser sarkasmen i skämten med PK-människor är så trångsynta att de inte kan se utanför sin ”perfekta” värld där alla har en rosa enhörning som käkar sockervadd.

  Humor är till stor del byggd på fördomar och lyteskomik. Det vet alla med något innanför pannbenet. övriga använder komiken som verklighet och det är riktigt illa.

  Family Guy, The Simpsons, American Dad och Brickleberry är grym satir på dagens samhälle.

  1. Hmm, så illa trodde jag inte att det var! Vad då, har inte du en rosa enhörning? 😮

  • Petterjuli 16, 2014 kl. 16:45
  • Svara

  Sssch… Min enhörning är turkos. 😀

  1. Då är min snyggare än din! :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.