Glass med smak av skumbanan!

Jag har ätit årets godaste glass, alla kategorier. Förra sommaren var det glass med smak av Plopp, chokladgodiset, som var godast, men nu är det en variant med skumbanan och lite choklad! Den är helt ljuvlig och underbart söt, jag älskar i och för sig glass som är som godis, så den passade mig som handen i handsken. En kula glass med skumbanan, och en med vanlig choklad, sen är jag i himlen.

SIA Glass de brukar ha riktigt bra sorter på sina kulglassar. Jag skulle knappt äta GBs varianter med jolmig jordgubbe, plastigt päron eller schavig choklad ens om jag fick betalt. Fy fasen. Skumbanan däremot, det var briljant. Den smakade verkligen kraftigt också, så man behöver inte mycket. Och så var det små bitar av skumgodis i. Mums. Ibland blir det för mycket med söt godisliknande glass som det faktiskt även är godis i men den här var helt perfekt.

I somras hittade vi en glass med smak av punschrulle, den var också jävligt god. I alla fall chokladdelen av den, smaksatt med arrak. Arrak är underskattat. Kommer dock inte ihåg vad det var för märke på den sorten, men det var inte SIA. En kula punschrulle, alternativt vanlig choklad, och en kula skumbanan skulle nog bli sommarens bästa kombination. I nödfall Plopp.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/glass-med-smak-av-skumbanan/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuli 26, 2014 kl. 23:04
  • Svara

  Den däringa skumbananglassen hittade jag i en förpackning på Willys härförleden. Den var helt OK och påminde om gamla tiders skumbananer och delfiner.
  Sia gör god glass men jag har hittat en glass från Triumfglass med salta mandlar och kolasås. Den rackaren är rejält god. Testa vet ja…..

  Och det där med arrack. Det var dom fena på i min hemstad på 1900-talet. Sen försvann det som allt annat någon annanstans och idag gör dom stadens punsch i Finland. Men vad faaan? Fast det är klart, Finland är ju nästan svenskt. Eller var…..

  1. Jag tyckte att den var grym! Måste åka till människobyn och leta, den fanns inte i den närmaste affären. Jag har sett den där med salta mandlar och kolasås – låter också alldeles för god men jag tål inte mandlar. 🙁

   Punsch är bra jävla gott. Fast att göra den i Finland känns ju inte så roligt.

    • Petterjuli 27, 2014 kl. 12:13
    • Svara

    Tänk dig själv att knalla in på det lokala systembolaget och greppa en flaska Karlshamns Flaggpunsch som förr blandades i kvarteret bredvid men nu görs i Finland. Det svider.

    Nääääääää……. Det känns inget vidare. Jag får skylla på monopolet. L.O Smith gjorde vad han kunde men var även den som flyttade det till Stockholm om jag inte minns fel. Får kolla upp det.

    Tål inte mandlar??? Det är ju dumt. Då missar du brända mandlar, mandelmassa och en viss glass

    1. Ja, jävligt dumt med mandlarna. Och onödigt att punschen görs i Finland. Å andra sidan odlas Saltå kvarns solroskärnor i Kina, och svenska jordgubbar verkar kunna komma från lite varstans, så man vet fan aldrig.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.