Hus-titt

Älskaren R vill att vi ska bo i hus. Jag tycker ju att det är extremt bekvämt med lägenhet, men jag skulle inte ha något emot ett hus så länge jag är helt befriad från all skötsel och allt underhåll. Han behöver en himla massa plats för alla sina hobbies, och det skulle bli billigare i längden att ha allt på samma ställe. Dessutom är lägenheten vi bor i nu för liten. Hade jag vetat hur mycket prylar han egentligen hade, och hur mycket mer som faktiskt skulle tillkomma, så hade jag krävt en större lägenhet redan när vi köpte den. Jag trivs väldigt bra, men det är för trångt.

Jag kan ju inte bo i vilket hus som helst; det måste finnas allt nödvändigt som kök, vardagsrum, sovrum och badrum på bottenvåningen (om det är mer än ett plan) för att jag ska ha det så enkelt som möjligt. Det måste finnas utrymmen för förvaring, och tomten måste vara ganska platt, men det är också allt som krävs för min del. R har helt andra krav. Minst dubbelgarage och dessutom gärna en lada eller maskinhall. Dessutom diverse förråd och utrymmen för saker som hör till hans hobbies och husskötsel. Vi behöver inget stort ställe, men kanske lite mer än mitt pepparkakshus från förra julen…

pepperkakshus. Vi tittade på ett hus i går.

Så i går eftermiddag på väg till landet var vi och kikade på ett hus. Det uppfyllde nästan Rs krav, med lite modifikation, men själva bostadshuset var uselt. Snett, feldragen el, inget badrum i själva huset (det låg i ladan som var renoverad), och sovrum på övervåningen. Så fel det kan bli, men det var ganska trevligt läge. Skulle behöva riva hela huset och smälla upp ett nytt, och det har vi inte råd med. Nåväl, någon gång kanske vi bor i ett hus. Men inte just det vi såg i går…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/hus-titt/

2 kommentarer

    • Farsanjuli 7, 2014 kl. 13:18
    • Svara

    Kanske bo i ladan då?

    1. Tillsammans med alla hojar och verktyg? 🙂 Njae, jag avstår!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.