Kväll på naturreservat

Det blev inte mycket till vila i går kväll! Eftersom det var en så himla fin och varm kväll så bestämde vi oss för att åka till ett naturreservat i närheten och ta en promenad. Det tar tio-femton minuter att åka dit med bil, och sen finns det mer eller mindre jobbiga promenadstigar både i skogen och på klipporna längs vattnet.

Vi parkerade bilen utanför och begav oss först längs klipporna ut till en liten udde där vi satte oss och fikade och njöt av utsikten. Jag lyckades sätta mig på ett litet myrbo, så efter en stund fattade jag varför det kittlades så mycket överallt. Det var små snälla svarta myror, så de försökte inte ha ihjäl mig. De var nog mer nyfikna på min läsk. Här satt vi i alla fall och njöt en stund, innan det jobbiga började. Det blev mer träning än vad jag hade tänkt!

Utsikt från Stendörrens naturreservat

Vi valde en promenadstig runt en udde, och det var rakt in i skogen. Det såg platt och fint ut till att börja med, men sedan blev det upp och ner, över stock och sten. R fick mer eller mindre släpa runt mig till slut – det blev en aning för mycket. Men trots att klockan var efter nio var det så varmt att gå runt där att vi nästan blev svettiga. Och myggbitna. Min kväll som jag tänkte ägna åt vila blev alltså ganska jobbig, men jag fick mig en redig promenad. Skulle behövt rullstolen, men det är inte ett sånt ställe och man åker inte dit för att bli omkringrullad… Fint naturreservat i alla fall, men nästa gång blir det inte en skogsstig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/kvall-pa-naturreservat/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.