Linser och glasögon på vift

Jag var smart nu när jag åkte till lantstället för ett par dagar sedan. Trodde jag. Köpte med mig en flaska linsvätska och ett extra etui, så jag slipper släpa sånt fram och tillbaka varje gång jag åker. Visserligen har jag linser som man har på sig dygnet runt, men ibland är det skönt att vara utan dem – särskilt när ögonen besväras av pollen eller annat äckligt.

Så nu har jag grejer till mina linser här permanent, so far so good. Men det hade ju varit fint om mina glasögon faktiskt låg i fodralet som jag packade ner i väskan också… Blev lite förvånad när jag upptäckte att det var tomt, för jag brukar aldrig lägga dem någon annanstans än i fodralet när jag inte har dem på. Använder linser i stort sett varje dag, men ibland på kvällar och nätter kör jag utan.

Min smarthet räckte alltså inte hela vägen. Får hämta dem i morgon när jag ska hem, men nu slipper jag i alla fall släpa på vätska och etui. Egentligen skulle man ha ett par extra glasögon också, men det är för dyrt. Det är inget fel på de jag har, och de ser helt okej ut. Nästa gång det är dags att skaffa nya kör jag väl med en sån där köp 2-deal.

Glasögon

Skulle egentligen vilja operera ögonen, men det är nog en jävligt dålig idé när jag saknar en tredjedel av all bindväv, och saker tar 3-4 gånger längre tid att läka än hos vanliga människor. Jag får stå ut med linser och sånt pyssel i stället, för det gör för ont på näsan och bakom öronen när jag har glasögon – även om jag bara har dem på någon timme i taget. Irriterande.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/linser-och-glasogon-pa-vift/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 9, 2014 kl. 15:32
  • Svara

  Jag kör endagslinser, så jag tar ur dem när jag ska gå och lägga mig. På vägen mellan badrummet och sängen har jag brillor. Dessa åker av när jag ska läsa i sängen, märkligt nog. Har nåt skumt brytningsfel samtidigt som jag är närsynt. Skulle vilja operera, men enligt optikern kan man bara korrigera ett av mina synfel. Fast jag kanske skulle kolla det med nån som opererar ögon…

  Hare gott! Åker till vatten jag också i morgon, torsdag, några dar. Tar med nya datorn! 😛 Och just det, BTW, är bokad för intervju den 28:e – du vet var! (Jag tänker INTE få p-böter den här gången!!)

  Hälsa R!

  1. Jag funderar också på det, men samtidigt är det så skönt att vakna och faktiskt se på en gång, och skönt att slippa pysslet. Hoppas att den nya burken funkar bra! Kanske vi hinner med en fika innan din nästa intervju den här gången också…? 🙂 Kram!

  • Tofflanjuli 10, 2014 kl. 19:58
  • Svara

  Ja jag förstår. Jag brukar alltid sätta i linserna innan jag går in i duschen, för jag ser ju inte ett smack annars.
  Jag ska vara där kl 11, men kanske efteråt?? Vi får höras! Jag är hos mamma nu till torsdag.

  Kramen! Och extraklapp till katten med tratten!

  1. Ja, det kanske vore bättre! Jag har lite saker inbokade, måste bara kolla att det inte krockar! Hoppas ni har det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.