Luddskalle med trasig klo

Min stackars grå luddskalle har klantat till det. Igen. Han har halkat, snubblat eller fastnat i något och brutit en klo. Tror jag i alla fall, jag är ju ingen veterinär, men det ser ut så. Det blödde från pulpan i en klo mitt på tassen i dag, och själva klon pekade lite snett. Hoppas att inte hela tån är bruten, men då kanske det inte hade kommit blod från klon. Han har lite ont när han går, så jag ringde veterinären.

Fick en tid i morgon bitti, så jag åker nog tillbaka till stan i kväll med honom. Vill helst inte åka tåg eller taxi med honom ganska långt i rusningstrafik i morgon, så jag hoppas att R skjutsar hem mig i kväll. Annars tar jag nog tåget. Om man får ha djur med sig. Som tur är så är han väldigt lätthanterlig och snäll, så man kan göra lite vad som helst med honom utan att han klöser eller bits. Han vill bara gå därifrån. Men det var svårt för honom att gå iväg när jag och ”svärmor” försökte stoppa blödningen och använde en strumpa som skydd mot smuts…

Grå katt med bandage på tassen. Rengjorde och satte en strumpa över tassen efter ett klobrott.

Hehe, stackarn! Han fick loss den ganska enkelt, så vi testade att tejpa ett annat slags bandage över hans klo i stället. Det satt bra i två timmar, sen lossnade det. Då hade det slutat blöda, så han fick vara utan. Vi rengjorde så gott vi kunde, så jag hoppas att det inte är någon infektion på gång. Stackars dumskalle. Andra gången på två veckor som han snubblar, men nu blir det en tur till de snälla människorna i vita rockar…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/luddskalle-med-trasig-klo/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.