Mediciner och åter mediciner

Mitt läkarbesök i går gick bra. Över förväntan på alla fronter. Nästan, i alla fall, men det var oerhört mycket bättre än vad jag hade trott. Jag hade två ärenden: Mediciner och remiss för magnetröntgen. Han visste vad EDS var och sa att det verkade som om jag hade fått en ovanligt elak variant. Jo… Sen gjorde han faktiskt en neurologisk undersökning, den första jag har fått på en vårdcentral på säkert fem år.

Att jag skulle ha en magnetröntgen för ländryggen var det ingen tvekan om, den skrev han på en gång. Bröstryggen och nacken var lite svårare, för kroppen fungerar ju inte som hos någon som ”bara” har diskbråck. Det stämde inte riktigt, men han misstänkte också att något var fel runt nackkotorna. Han skrev en remiss för vanlig röntgen för det till att börja med, och det är en dropin-remiss som jag tänkte göra i dag eller i morgon. Sen får vi vänta på resultatet, och att jag får göra magnetröntgen. Sen var det ju det där med alla mediciner… Det här äter jag på en dag (utspritt över dagen), och har gjort i en halv evighet.

Mina dagliga mediciner. Nästan alla.

Helt sjukt. Dessutom tar jag extra vitaminer och MSM, de är inte med på bilden. Tur att en av alla mediciner är rosa, alltid något som livar upp… Fick Norspan-plåster med morfinpreparat som verkar i en hel vecka, och det ska jag börja prova i morgon. Jag känner mig äcklad av mängden mediciner jag äter varje dag, men jag har inte så mycket att välja på. Skulle säkert behöva både det ena och det andra mot alla biverkningar också, men någon måtta får det vara…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/mediciner-och-ater-mediciner/

16 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanjuli 1, 2014 kl. 14:23
  • Svara

  Fick du inte några sepåfantabletter? De hjälper mot mycket.

  1. De var tyvärr slut, åter i lager 2068.

  • Mariajuli 1, 2014 kl. 16:54
  • Svara

  Visst känns det lite hemskt ibland då man tänker på alla mediciner man stoppar i sig.
  Jag gjorde en rensning i medicinalådan, åh då jag ser högen med alla tomma sprutor och ögondroppsflaskor känner jag mig också äcklad, att kroppen måste ha sånt som i längden är dåligt för den för att den ska fungera 🙁
  Hoppas det kommer mirakel så vi med kroniska sjukdomar kan slippa om inte annat minska ner på tabletter och annat…..

  Var bra om du fått en bättre läkare än puckot (ursäkta) som du hade tidigare, han verkade inte klok 🙁

  1. Ja, det är inte klokt när man samlar ihop allt och tittar på det! Bättre tider kommer, frågan är bara när. 🙂

   Läkaren verkade riktigt vettig, jag ska helt klart ge honom lite mer av min dyrbara tid!

  • Tofflanjuli 1, 2014 kl. 17:49
  • Svara

  Ja jisses vilken gottepåse du sätter i dig varje dag! Själv äter jag bara tre olika sorter – en för magen och två för blodet. Jag gillar inte heller att pilla i mig mer än man måste. Men ibland måste man ju och jag som hade ryggskott igen i våras kan bara ana vilken jädra smärta du har.

  Hoppas din läkare är så bra som h*n verkar!!!

  1. Det kanske är så man får se det – som godis! Men som med allt annat så vänjer man sig. Och läkaren fick ett bra betyg för att bara ha en halvtimme på sig!

  • Petterjuli 1, 2014 kl. 19:11
  • Svara

  Ja jösses. Då behöver jag inte ha ångest över de 30 Kåvepenin och näven Panodil jag satt i mig under åren. 😀
  Meduciner är lite skrämmande. Egentligen är det gifter men ont ska ju med ont fördrivas. Frågan är bara hur det i längden påverkar människan och miljön. Såg några skräcksiffror förra veckan om hur mycket medicin fiskarna, (de som bor i havet, inte de som drar upp dom), får i sig från reningsverken.

  Bra ändå att du fick en läkare som verkar fatta den däringa EDS:en. På köpet fick du ju reda på nya problem. Nackkotorna kanske behöver en renovering. Spännande att få se vad röntgen kan visa.

  1. Sant, folk är inte kloka som slänger mediciner i vanliga soporna eller spolar ner dem i toaletten!

   Det där med nacken misstänkte jag redan, men det är alltid bra att ha det på papper och kolla upp om det är något man kan fixa till. I morgon kör jag dropin-röntgen!

  • Petterjuli 1, 2014 kl. 19:34
  • Svara

  Dropin-röntgen var något nytt. Här nere har vi bara dropin-begravningar. Hahaha…

  Håll oss underrättade om du har något spännande att rapportera från röntgen. Kanske hittar de något som inte ska vara där eller upptäcker något som borde ha varit där. Nacken är en skum kroppsdel som kan jäklas rejält om den vill. En av kroppens värstingar.

  1. Ha! Jajamen, när jag vet mer får ni också göra det. 🙂

  • LadyPijuli 1, 2014 kl. 19:38
  • Svara

  Vad glad jag blir av att du tar MSM, världens bästa ”medicin”. Men jag är nyfiken på hur läkarna du kommer i kontakt med ser på det? Jag menar, läkare i allmänhet kritiserar ju allt som är naturligt, hälsosamt och som de själva inte kan tjäna några pengar på.

  1. Ingen jag har berättat det för har haft några problem med det, och de positiva hälsoeffekterna är ju tydligt dokumenterade genom tiderna! Synd bara att det inte går att få på recept, för det är dyrt.

  • Piia-Liisaaugusti 9, 2014 kl. 00:07
  • Svara

  Känner så väl igen mig i alla dessa mediciner. Har inte räknat antalet tabletter/dygn men enbart smärtstillande är sammanlagt 18 + 6 tabletter att ta vid behov. 🙁 Därtil kommer vitaminer och annan medicin jag måste ha för att inte hamna i koma (om jag skulle ha oturen att t ex få en vanlig magsjuka).

  Jag har också EDS – ht med inslag av klassisk variant. Idag har jag åkt bil = utslagen sedan jag kom ”hem” omkring kl 13.00. Sjuktaxi hämtade mig kvart i nio och jag åkte in till den stora stadens Centrum för hjälpmedel för att prova ut ny rullstol. Jag har blivit både mycke sämre (och tyngre 🙁 ) sedan föregående utprovning. Jobbigt, men nödvändigt. 11 totalt mil i bil med knappa två timmar mellan resorna gillar inte min kropp. Har dessutom ådragit mig en bäckenfraktur strax nedanför sittringen på insidan. Visserligen ”bara” en spricka men iallafall. Enl ortopederna läker en sådan fraktur på sex till åtta veckor. Skulle det stämma vore den redan läkt.

  F.n. kan jag inte ens bo hemma (ensamstående) utan bor på kommunens korttidsboende där jag känner mig något udda. De flesta andra är mellan 30 och ända uppemot 50 år äldre än mig som nyss fyllt 50…

  Men jag är ändå tacksam för att alternativet finns – jag kan inte själv ta mig i sängen själv och ibland tar jag mig inte ens ur sängen. Och personalen är trevlig och tillmötesgående och maten smakar bra. Dessutom – AC finns installerad i alla sovrummen. Mig har de placerat i ett lite större enkelrum med egen altan 🙂 Även TV finns på rummet.

  När jag blir så bra att jag kan ta mig både ur (vilket går nästan jämt) och i sängen (en gång av kanske 30-50 ggr) kan jag flytta hem till en fräsch och fin lägenhet efter att ha tillbringat först tre veckor på lasarett och sedan blir det minst sammanlagt sex veckor på ”kortis” (troligtvis blir det längre!) Då kommer det att kännas skönt att komma hem!

  Jag önskar dig allt gott och hoppas av hela mitt <3 att din fraktur läker bättre än bad min gör!

  Kramar
  //Piia-Liisa

  1. Usch ja, det är en vidrig sjukdom! Man får liksom ge upp sin frihet och bli beroende av hjälp från andra. Tack för att du delade med dig av din historia, och jag önskar dig verkligen allt gott och att kroppen läker lite så att du kan få komma hem!

  • Piia-Liisaaugusti 9, 2014 kl. 12:08
  • Svara

  Taför dina rara ord. EDS och Addisons (min kropp producerar inte något kortisol, varför jag måste tillföra hydrokortison. Därav risken för koma vid t ex en magsjuka) är båda sjukdomar som precis som du säger är vidriga. Men vi kan ju inte välja bort dem – alltså får vi lära oss att leva med dem. Att möta andra med samma problem kan jag känna är skönt för att man slipper alla förklaringar.
  Och visst längtar jag hem, men det är nog några veckor kvar innan det är en verklighet.
  Dina org gjorde mig glad.

  Och jag känner med dig nu. Läste om din älskade katt. Har och har haft husdjur och vet hur det känns att mista en vän. Det finns en vacker dikt som heter Regnbågsbron. Den har tröstat mig och finns att söka på.
  Är med dig i tanken.
  Varma tröstekramar
  <3 <3 <3

  1. Tack snälla! Ja, det gör så ont i hjärtat att mista en vän som alltid finns där och spinner bredvid när man har ont. Men livet går vidare, och man får göra det bästa av det man har. 🙂 Kram!

  • Norspan-plåster -mars 1, 2017 kl. 14:28

  […] såg ju mängden medicin jag äter häromdagen, och jag tycker att ju fler piller jag äter, desto sorgligare tycker jag att […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.