Norspan-plåster

Nog om kattens misär nu och tillbaka till min egen – det har blivit en hel del om honom de senaste dagarna! Jag har börjat med Norspan nu efter läkarbesöket i måndags. Har som vanligt läst på en hel del innan, och många verkar inte må särskilt bra av det. Det är ett plåster man har i upp till en vecka (effekten kan avta tidigare i vissa fall), som utsöndrar morfinderivat kontinuerligt. Det utsöndrar mer när man blir varm, och eftersom jag får febertoppar i stort sett varje dag så tänkte jag att det kanske kan bli lite jobbigt – men jag känner verkligen ingenting trots att det har gått ett par dygn.

Norspan plåster, medicin

Många drabbas av yrsel, illamående, trög mage och allt annat som hör morfinpreparat till, men jag har inte besvärats av något sånt. En del får allergiska reaktioner av dem också. Och det är ju jättebra att jag sluppit sådant, om det inte vore för att den smärtstillande effekten uteblivit också. Antar att den version av Norspan jag fått är alldeles för svag, med tanke på att jag käkat mycket mer av andra grejer med liknande substanser som påverkar kroppen på samma sätt. Jag måste toppa upp med piller ändå, och lite av grejen med Norspan är ju att man ska slippa det.

Ni såg ju mängden medicin jag äter häromdagen, och jag tycker att ju fler piller jag äter, desto sorgligare tycker jag att det är. Så nu har jag alltså plåster och piller (men inte riktigt lika många av morfinsubstansen), och då funkar det okej. Men det är inte som det var tänkt, och jag kommer att behöva något betydligt starkare om det här ska funka. Fick bara fyra stycken, och jag får fortfarande ganska kraftiga smärttoppar när jag inte har piller som verkar i kroppen. Jag lär ju inte få plåstra på alla plåster samtidigt heller… Nä, starkare saker nästa gång, tack.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/norspan-plaster/

2 kommentarer

  • Hjuli 5, 2014 kl. 19:00
  • Svara

  Har också fruktansvärd EDS (eskalerade nåt oerhört efter graviditet å har nu sjukersättning), problem med i stort sett alla leder, värst är bäcken (kan inte gå utan kryckor å använder ofta rullstol) axlar, handleder, fotleder å rygg (+ mage!)
  För mig har Norspan hjälpt en del, jag har styrkan 35mg, alltså 3 plåster-20+10+5. Jag får fortfarande genombrottssmärtor och får då ta Oxynorm (eller Stesolid, Stesoliden är ju mer när jag ”låsningar” i nacke, bröstrygg samt när musklerna är så utmattad så jag bara skakar på kvällarna.)
  Sen tar jag även Gabapentin för nervsmärtor.Plus sex mediciner till eftersom jag även uppepå EDS:en har pankreasinsufficiens+ intestinal pseudoobstruktion. Tjoho va livet är kul 🙂
  Ville iaf ge dig lite hopp med Norspanet! Hoppas du känner dig bättre av det, kan tänka mig att du behöver högre dos än 5mg.
  Maila gärna om du undrar nåt! 🙂
  H

  1. Ja, jag frågade läkaren hur det skulle bli när jag redan äter fem gånger mer av andra morfinpreparat än plåstrets styrka, men han sa att det var bäst att börja lågt. Och det håller jag med om, men kanske inte så här lågt!

   Låter som vi är i ungefär samma sits med EDS, men mina fotleder är i alla fall bra fortfarande! Ska be om minst tredubbel styrka nästa gång, för jag har bara plockat bort en 5 mg Oxynorm ur ”sortimentet” dagligen, och jag vill så gärna slippa stoppa i mig piller dag in och dag ut. Det räcker med alla andra slags piller, det ser ändå ut att vara en sjuk mängd… Tack snälla för att du delade med dig! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.