Nya råd från veterinären

Stackars katten, han mår fortfarande inget vidare. Såret har inte tagit ihop helt, och han går fortfarande med tratt efter nästan två veckor. Han är seg, äter inte lika mycket och verkar ledsen över att han inte kan göra så mycket. Att vara ute är inte ett alternativ, och det är varmt och tråkigt inne. I går ringde jag veterinären igen, och vi ska ge honom en kur till av medicinen han fick.

Det är tur att jag är hemma med honom på dagarna, för man får liksom sitta barnvakt. När jag märker att han är uppe och strosar runt, tar jag av tratten och ger honom god mat. Han äter mest sås och några bitar mjukmat, men tar jag fram godisburken verkar han helt plötsligt pigg och frisk. Han går på lådan som han ska och njuter verkligen när jag pysslar om honom, så veterinären tyckte inte att jag behövde åka in med honom igen, än i alla fall. Klart man blir ledsen när man blir itvingad medicin och får foten tvättad.

Söt grå katt på upptäcksfärd i gräset! En logistisk mardröm att flytta dem. Orkade inte åka, nya råd från veterinären.

Blir det inte bättre av den här kuren medicin så åker vi till veterinären här i stan, jag ringde både till dem och till Albano där han opererades. Vi kan ju inte åka iväg på semester om han är dålig, så vi håller tummarna. Såret har blivit bättre sedan i går, men så länge han kan slicka sönder det (vilket han gladeligen gör om tratten är av) måste vi vänta. Usch, stackars liten. Jag blir ledsen när han är så hängig, vill ha tillbaka min dumma, pigga knäppkatt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/nya-rad-fran-veterinaren/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.