Nytt tak!

R har haft ett byggprojekt på gång på lantstället sedan i våras – att byta tak på redskapsboden. Han hade tid att börja och kom ganska långt i maj, men sedan dess har projektet stått ganska stilla. Nu har han semester, och det har blivit så gott som färdigt! Jag har hjälpt till så gott jag kan – inte med något som involverar bärande eller klättrande upp på tak, utan snarare genom att måla lite rödfärg på de delar av väggar och pålar som är i lagom ståhöjd. Att komma med kalla drycker och uppmuntrande ord (“jobba hårdare”, “bättre än så kan du”) är jag också bra på. Så här blev det!

Redskapsbod med nytt tak

Utedasset ligger i en hörna längst in i den där redskapsboden, och det tänkte jag försöka piffa till lite. Visserligen har vi en mulltoa inne i sommarstugan, men uthuset är faktiskt mysigare – så länge det inte är kallt, regnar eller att det är mitt i natten när man ska gå dit. Det skulle behöva lite ny väggfärg och kanske några andra detaljer. Har en snygg spegel hemma som skulle kunna få hänga där, till exempel. Och kanske en ny toarullehängare vore bra – den som sitter där nu är knallorange och hemsk.

Har plockat bort ett par gulnade och blekta planscher som satt på väggen, och bara det blev ett framsteg. Det satt en askkopp fastskruvad på väggen också, men det kändes lite onödigt. Den fick vika hädan. Dörren är knallgrön, men den ska få ny färg också. Det blir ett lagom litet projekt för mig i sommar, tror jag. Ett helt och nytt tak gör ju att jag kan stå där utan att bli blöt om det regnar någon dag också. Det gäller att hålla sig aktiv. Annars blir det tråkigt, även om man får betala för det i form av smärta…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/nytt-tak/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.