Plan nedskjutet över Ukraina, krig i Gaza.

I går var inte en bra dag i världshistorien. Israel invaderar Gaza, det är krig, kaos och död. Dessutom skjuts ett plan ner över Ukraina, 298 människor dör. Vem sköt egentligen missilen? Ukraina eller Ryssland? Det vore ju inte första gången Ukraina skjuter ner ett plan av misstag (var det 2001?), om det är de som är skyldiga till tragedin. Att själva missilen kom från Ryssland är det tydligen inga tvivel om – det krävs högteknologiska vapen och kunnande för att skjuta ner ett plan på så hög höjd – men det verkar kanske inte nödvändigtvis som om Ryssland har avfyrat den.

Läste att en av passagerarna som dog när planet besköts hade fotograferat flygplanet på Schiphol i Amsterdam innan det lyfte. Han ville göra en lustig uppdatering på Facebook, med tanke på att det var ett plan från samma flygbolag, Malaysia Airlines, som försvann i mars i år. Han publicerade en bild på just det planet och skrev så här i bildtexten:

Om det försvinner, så är det så här det ser ut.

Flygplan

Och borta är det, tillsammans med 298 liv. Många av dem forskare, vetenskapsmän inom medicin, doktorer, och folk som har varit världens bästa på att hantera aids. De var på väg till en konferens i Australien, och en tanke är ju att de där 298 förlorade liven leder till många fler i det långa loppet. Förutom oroligheterna i Ukraina, Ryssland och Gaza, alltså. Det är hemskt, och det är sjukt. Konflikten mellan Israel och Palestina verkar aldrig få ett slut, ingen sida verkar kunna acceptera det som varit och gå framåt, och nu är luftrummet över Ukraina som ett minfält. En mycket mörk dag i historien.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/plan-nedskjutet-ukraina-krig-gaza/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.