Pucko – inte bara drycken…

Jag är ett pucko ibland. Glömsk. Det har ni säkert redan märkt. Det stör mig att hjärnan inte funkar så bra som den borde, och alltid har gjort. Det är inte så att jag glömmer hur man gör saker eller namn och sånt, utan snarare var jag har lagt saker. Och jag glömmer att ta med mig saker när jag ska iväg någonstans.

Som i onsdags, när jag stod och väntade på taxin när jag skulle till doktorn tänkte jag att det vore gott med en Pucko senare under dagen. Chokladdrycken alltså, skulle aldrig få för mig att kalla den för Cocio, om det inte är så att någon känner sig kränkt av namnet Pucko (!) och det blir politiskt inkorrekt. Inte för att vanligtvis jag bryr mig om vad som är PK eller inte, men om någon tar illa upp av något så säger jag det självklart inte i närheten av dem.

Pucko, Cocio.

Hur som helst, min Pucko kom hem och åkte in i kylen. En stund senare packade jag om väskan och skulle iväg, och tog fram min Pucko för att komma ihåg den. När jag satt i väntrummet tänkte jag att det vore jävligt gott att dricka en slurk, men insåg att den stod kvar på diskbänken hemma. Det enda puckot jag hade med mig på resan var alltså undertecknad. Det är kul nästan jämt. Nu är ju inte en Pucko särskilt dyrbar, men nästa gång kanske det är min telefon som ligger kvar på en disk i en affär när jag har betalat något. Irriterande.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/pucko-inte-bara-drycken/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Åkejuli 12, 2014 kl. 10:36
  • Svara

  Ähhh vad du har drabbats av kallas ÅLDER 🙂 och sen i denna VÄRME är det ju inte speciellt förvånande att en så vital del överhettas och går i nödprogram .. men det är i NÄSTA steg det blir ytterliggande enerverande .. när man börjar tröttna på att inte hitta saker försöker man undvika detta genom att ”mota olle i grind” och rent praktiskt handlar det i såna här situationer om att få ett fungerande system ,, ex att lägga grejorna man inte ska glömma på ett och samma ställe ,, och man har genast ytterligare ett problem som är ÄNNU mer irriterande

  detta utrymme man skapat är nått man kallar ”guuvilkethimlabraställe” och det ”intressanta” med just ”guuvilkethimlabraställen” är att minnet av deras existens försvinner i exakt samma sekund du skapat det och det är just när man i evig pinsamhet kommer fram till det faktum att all preventiv verksamhet för att undvika att lägga bort saker varit helt förkastlig allt rasar ,,

  MITT problem accelererar med stress , värme och övrig press ,, det blir helt enkelt för många bollar i luften ..

  mina bästa tipset ang att undvika att lägga bort telefonen är enkla ,, Antingen sätter du den i en sån där snodd så du har den hängande runt halsen och blir MEKANISKT ihopkopplad med telefonen eller så kopplar du in en bluetouth headset till luren ,, blåtanden får under INGA omständigheter lämna örat eller bli strömlöst får då fungerar inte detta knep ,, om du i ihopkopplat läge glömmer telefonen och avståndet mellan telefonen och headsetet blir för långt kommer du få ett meddelande i örat som säger ”connection interrupted” eller liknande ,, ,, det funkar så länge mängden stress är låg annars får du jobba på en simpel enkel lösning i stil med den man gör med di små telingarna vintertid i hopp om att dom sak ha BÄGGE vantarna med sig hem dvs en klämma i ärmen och en bit resårband fäst i telefonen

  1. Hahaha! Senilsnören, brukar vi kalla sådana där remmar! Ålder… Ja, det kanske inte är bättre än så. Jag vill gärna skylla på kortslutning i hjärnan när jag är för trött och har ont, men du kan ha en poäng! 🙂 Har faktiskt ett fodral med rem till telefonen…

  • Petterjuli 12, 2014 kl. 10:43
  • Svara

  Ähhhh…. Det där händer ofta. Det har ju inget att göra med att man är pucko eller glömsk. Vissa av oss är ju så intelligenta att hjärnan ständigt arbetar med viktiga saker. Då är det lätt hänt att oväsentligheter som något på en diskbänk försvinner i informationsflödet. 😀

  Vaddå Cocio? I mina trakter står det fortfarande Pucko på flaskan. OK Cocio-loggan finns där men det står Pucko på flaskan. Måste vara något PK för Stockholmarna.

  1. Åh ja, dagens bästa. Jag får skylla på att jag är för smart! :mrgreen: Jag har sett båda sorternas flaska här, det blev väl ramaskri när den enbart hette Cocio ett tag…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.