Röntgen på dropin

I går när jag hade alla möjliga slags ärenden så åkte jag till en klinik för röntgen också. De har dropin-tider för vanlig röntgen om man har remiss, så det var faktiskt jävligt bra att man kunde komma när man ville. Fick sitta och vänta ganska länge, så det var nog inte riktigt på löpande band – det var bara tre före mig, och en vanlig röntgen tar oftast inte mer än tio minuter. Ändå tog det drygt en timme.

Inte för att det gjorde något – tid är ju något jag har att spendera. Även om det kanske inte bäst görs i ett tråkigt väntrum på en röntgenklinik. Hur som helst, de fotade nacken och däromkring, och det var jävligt obehagligt att stå helt stilla i en skum position med huvudet lutandes lite bakåt. Säkert inget man bör göra, men det handlade bara om sekunder åt gången. Fem bilder, sen var det klart. Som för vilket passfoto som helst.

Kamera

De skickar svaret tillbaka till husläkaren, och om jag hinner få veta något innan han går på semester om ett par veckor har jag ingen aning om. Jag passade på att fråga när jag skulle få göra magnetröntgen, och de sa att det skulle dröja ungefär tre veckor. Helt okej, så här i semestertider. Har jag inte dött hittills så klarar jag mig säkert ett par månader till. Tyvärr stannar ju vård-Sverige periodvis också under sommaren, så jag har inga större förhoppningar om att få något resultat från min kommande magnetröntgen innan sommaren är slut. Nåväl – det händer i alla fall något. Frågan är om det händer något i nacken.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/rontgen-pa-dropin/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuli 3, 2014 kl. 12:21
  • Svara

  Ahaaaa….. Den där bilden visade de för mig också. Det bevisar att röntgen inte finns utan är något påhittat för att kontrollera folket. Typ…… 😀

  Till mig sa dom att det nog inte var något allvarligt för jag hade bara slagit i huvudet. 😀

  Du kommer att se att de inte upptäcker något ovanligt och att det handlar om degenerativa förändringar. Allt går att bortförklara med åldrandet. Eller så upptäcker dom att nacken varit bruten i 15 år. Det är min erfarenhet av vården i Sverige.

  1. Haha! Ja, degenerativa förändringar är det i varenda disk i hela ryggen och nacken (saknar en tredjedel av stoppningen mellan diskarna), så det försöker de säkert att påstå. Jag har nog tappat huvudet någonstans, det kan vara det som är problemet. 🙂

  • Farsanjuli 3, 2014 kl. 17:17
  • Svara

  Jag tror dom har förväxlat bilder. Den där ser ut att vara Lulu Carter.

  1. Hahaha!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.