Så varmt och härligt!

Jäklar, årets varmaste dag hittills i går! På förmiddagen tog jag tag i de där två stolarna jag skulle tvätta av, och det var fort gjort. Blaskade av dem med en svamp och ett par hinkar vatten, så det tog inte mer än fem minuter. Sen fick jag för mig att fortsätta tvätta saker, när jag ändå var igång. Det ångrade jag lite. Helvete, så varmt det var!

Stod mitt i stekheta solen och skrubbade av ett vitt trästaket runt farstun, och jag brann nästan upp. När jag var nästan klar började det klonka i axeln och den hoppade fram och tillbaka, så för att kunna göra klart bytte jag arm. Det gick sådär. Allt som syntes på staketet blev rent i alla fall, men bakom, och under en liten sittbänk som sitter fast på det vågar jag inte titta. Sopade bort några spindelnät, och sen höll jag på att smälta. 29 grader i skuggan, och med mina mått mätt hårt kroppsarbete. Dessutom svettas jag knappt, utan får feber i stället. Det var så varmt att jag tog en kall dusch. Det hjälpte inte. Som tur var kom ”svärmor” på den briljanta idén att gå ner till badberget och ta ett dopp!

Hund badar på lantstället vid badberget

Hon badar ungefär en gång om året, och det var verkligen en finfin dag att göra det på. 21 grader i vattnet, strålande sol. Guppade runt där tills jag blev sval, och sen gjorde jag inget mer på hela dagen. Det gick bara inte, det kom inte ens en sval bris! Men jag klagar inte – det är underbart och härligt somrigt! Nu ska jag till Il Dottore, få värmeslag på stan och sen tillbaka till landet i kväll. Puh!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/sa-varmt-och-harligt/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.