Sjuklingar

I går var jag, R och katten hemma i stan, två av oss var ynkliga små sjuklingar. Det blev lite för mycket för min del med resor med katt fram och tillbaka ett par gånger, väntan och dessutom oro. Och för kattens del ska vi inte ens prata om, det var nog väldigt jobbigt. De tog bort hela klokapseln och tån är väldigt svullen. Rakad, stor, blodig och så ser det ut som om den är lite delad på två i mitten. Vilket den faktiskt är. Vi kunde inte åka tillbaka till lantstället i går, och han fick spendera natten på en filt i badrummet.

I dag har han fått vara i resten av lägenheten utom i sovrummet, för går han in under sängen och mår dåligt har jag inte en chans att kunna se något eller få fram honom. Att ha tratt verkar inte så kul heller, men nu ser det ut som om han börjar vänja sig. Det går absolut inte att låta honom vara utan – förutom när han äter. Men han är inte så sugen på att käka ännu, så vi är i stan i dag också och får se om han känner sig bättre framåt kvällen i stället. Han saknar säkert att springa ute i gräset.

Söt grå katt på upptäcksfärd i gräset!

Jag klagar ju på mängden piller jag äter, men nu tänker jag även klaga på storleken på de piller han ska käka! Det är någon vanlig sorts medicin mot infektioner, Vetrimoxin, men de är gigantiska för en liten misse. Och så svider det när såret ska tvättas ett par gånger om dagen. Nä, i går var ingen rolig dag för någon av oss. Två sjuklingar i ”familjen” är lite för mycket, i alla fall när jag är en av dem… I dag verkar det lite bättre, så jag och R kanske till och med ger oss ut en stund. Vad händer hos dig i dag?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/sjuklingar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.