Toast Skagen och gös med påssås

Nja, restaurangen i går var verkligen inget att rekommendera. Visserligen blev jag proppmätt, men det hade jag säkert blivit om jag hade ätit en banan också. Eller i stället. Vi gick runt hamnområdet och kollade in alternativen, det fanns tre ställen som verkade dugliga, men vi sorterade genast bort ett som låg precis bredvid en liten nybyggd lekpark.

Inget fel på lekparker, men om de ligger precis vid en uteservering ska de inte vara fyllda av saker som bullrar och piper när barnen kliver på dem. Jag hade fått nog efter fem minuter om jag hade suttit där. Lugn och ro när jag äter, tack. Den vi valde serverade standardmat till överpriser, som väntat. R bjöd på Toast Skagen och gösfilé med pepparrot och musslor. Och vitvinssås från Blå Band, typ. Vidrig sås, hur fan kan man kalla sig krögare eller restaurang om man serverar sån där färdig sås? Jag skulle skämmas. Fisken var bra, resten – förutom såsen – var okej.

Inget ställe jag går tillbaka till för att äta. Toast Skagen gör jag bättre själv, och jag får minst fem gånger så mycket för samma pengar. Vi gick en sväng fram och tillbaka längs hamnen (som nyligen har fått en ny kajkant med sittplatser) och åt en glass. Sa åt en unge i sex- eller sjuårsåldern som klättrade upp på bänken och hoppade att sluta eftersom vi satt där och fikade, men hon förstod inte. Knappt pappan heller. Nåja, jag blev väldigt mätt. Och det var skönt att slippa laga maten själv.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/toast-skagen-och-gos-med-passas/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.