Tratt på katt

I går kväll fick vi hämta den stackars lilla luddmojängen. De hade tagit bort en klokapsel som var infekterad, och nu ska han ha tratt i 10 dagar. Inte får han gå ut heller, och kattsanden ska bytas till sådan som inte klumpar ihop sig. Huuu. Piller ska stoppas i hans trut två gånger om dagen, och såret ska tvättas. Man blir påmind om varför det är så enkelt att ha katt – det är vanligtvis inget sånt här underhåll på dem.

Söt grå katt med tratt efter veterinärbesök

Han har bott i badrummet i natt, med buren, en filt, lite mat och vatten och ny kattsand. Han hatar sin tratt. Cone of shame. Han kan inte gå utan att stöta i saker hela tiden, det är svårt att äta och dricka, och man känner sig mycket mer ynklig. Tro mig, jag vet. Inte för att jag brukar ha tratt, men med alla ortoser och hjälpmedel känner man sig inte så himla piffig hela tiden. Och så vill han ju hemskt gärna gå ut, när vi är på lantstället. Kattbrorsan får ju gå ut, men inte han själv. Inga öppna dörrar. Får se hur vi ska göra, om vi kan ha dem båda på samma ställe.

Byte av kattsand kan ju innebära en och annan olycka av den äckligare varianten också. Inte för att den här grå bryr sig nämnvärt, men den svarta faran är kräsen med sånt. Och hur har man två kattlådor utan att den ena går i den gamla vanliga? Förmodligen inte alls. Ja, vi får väl se hur det går. Så länge såret är rent och läker som det ska är jag nöjd, oavsett olyckor och tratt-misär.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/tratt-pa-katt/

1 ping

  1. […] under sängen och mår dåligt har jag inte en chans att kunna se något eller få fram honom. Att ha tratt verkar inte så kul heller, men nu ser det ut som om han börjar vänja sig. Det går absolut inte […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.