Utvärdering av Norspan-plåster

Nu har jag ju haft Norspan-plåster i drygt två veckor, och jag måste ha fått helt fel styrka, för de gör varken till eller från. Jag tvingas äta lika mycket piller ändå, och tanken med dessa plåster är ju att slippa lite av det. Visserligen började vi med den svagaste varianten, men med tanke på mängden smärtstillande jag äter i övrigt så var det kanske en dålig idé.

Det enda som har hänt är att jag har fått pyttesmå sår, utspridda över en fyrkanten där det verksamma ämnet i plåstren sitter. Det är som om huden har blivit genomborrad med tusen små nålar, det är liksom skrovligt av pyttesmå sårskorpor som knappt syns. I ljus ser man att områdena är en aning mörkare än resten av huden, men jag skulle tro att det läker så småningom. Det gjorde i alla fall inte ont att ha dem på.

Jag kan alltså inte ha Norspan på samma ställe från vecka till vecka, utan måste byta. Eftersom även ett pyttelitet skrapsår tar 3 veckor att läka på mig, får jag väl alltid gå omkring med några små mörka såriga fläckar, men de syns inte så mycket, och jag har mina plåster på ställen där de inte syns. En del får ju jätteproblem med magen också, men jag märker ingen skillnad. Alltid något. Nej, det har inte varit någon större framgång, men om vi fyrdubblar dosen kanske det kan börja likna något.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/utvardering-av-norspan-plaster/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.