Väggord på restaurangen

Vi var de enda gästerna som satt inomhus i går kväll när vi var ute och åt. Vi slapp stekande sol och barn som sprang runt, och det var riktigt skönt. Sen såg jag de hade väggord inne och insåg att de var så hemskt fula att det kanske hade varit värt att sitta ute ändå. Min stackars hornhinnor hade inte svidit så mycket då.

Väggord på en restaurang i Nyköping

Fy fasen. Inte bara fult, dessutom löjligt. Jag tror inte att någon sitter kvar längre och äter eller dricker för att de läser de där orden. Å andra sidan var väggarna helt kala, det fanns inte en enda tavla eller något alls för att muntra upp stället, så väggord var väl en billig lösning. Restaurangen fungerar förmodligen som vattenhål för stans finest på fredag- och lördagkvällar, och då går det ju inte att ha någon vettig inredning. Bara att spola av efteråt.

Synd att inte väggord försvinner när folk tvättar eller rensar ut hemma. Jag avskyr dem verkligen, det finns inte en enda människa som blir bättre på att leva i nuet genom att ha ”Carpe diem” skrivet med snirkliga bokstäver på väggen i vardagsrummet. Sitter man dessutom där och blänger på TV har man ju verkligen misslyckats.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/vaggord-pa-restaurangen/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettejuli 23, 2014 kl. 16:55
  • Svara

  Annat var det förr med Farmors omsorgsfullt utformade bonad med texten: ”Egen härd är guld värd”.

  Vägg ord är så jävla fult att jag går hem när jag besöker folk som har sånt. Jag brukar kunna respektera det mesta men triviala ordfraser som pryder allt från kläder till väggord gör att jag brister i uppförande.
  Det ser för fan ut som en bild från MIO-katalogen och meningslösa fraser är just….. meningslöst.

  farsoten sprider sig dock. Nu för tiden i form av ”Keep calm and…..” som var och varannan fjortis postar på Instagram eller i sin blogg.

  1. Ja, meningslöst och dessutom fult som prydnad betraktat. Det där med ”Keep calm…” har jag inte sett. Eller så har jag det, men det har inte fastnat…

  • Farsanjuli 24, 2014 kl. 00:29
  • Svara

  Min absoluta favorit är ”Kärlek” med snirklig skrivstil.

  1. Nu när du är pensionär kan du ju lätt ordna det hemma!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.