Vattenmelon

Vattenmelon brukar ju alltid vara jävligt gott, men jag har gått på en riktig nit! Köpte visserligen den minsta jag hittade – 5 kilo – på extrapris. Hela melonen kostade 20 spänn. Jag kommer inte in i en vattenmelon själv (trasiga händer, fumlig, skarpa föremål, blod, sjukhus, stygn, infektioner, trauma etc, ja ni förstår), så älskaren R delade den på mitten och skar upp en tallrik med små bitar till mig.

Fantastiskt god vattenmelon från Spanien

Det smakade verkligen ingenting om den. Det var inte så att den inte var mogen, för det var den verkligen. Det var gott en liten bit närmast mitten, men resten var bara skräp. Dessutom var det så jävla mycket kärnor att det var svårt att käka. Visserligen är man väl aldrig särskilt snygg när man äter vattenmelon, men det här var groteskt.

Åt några bitar, men resten av det han hade skurit upp hamnade i soporna. Då är frågan vad man gör men en vattnig, tråkig och halv vattenmelon. Skjuter prick på den med luftgeväret? Gör en katapult? Hade den varit hel hade ju ett roligt alternativ varit att köra melonen i microvågsugnen tills den exploderade, men det är kört. En del skär ju ut fantastiskt vackra mönster och figurer ur meloner, men sånt fixar jag nog inte, med tanke på det jag nämnde om knivar i första stycket. Nej, den hamnar nog i komposten, om ingen har någon bättre idé.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/vattenmelon/

1 ping

  1. […] Arga Klara skriver om vattenmeloner och då slog det mig att jag häromdagen tog en bild. […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.