Veckans minus, vecka 29

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan är det ju egentligen inga konstigheter vad som får veckans minus. Visserligen skulle jag kunna ge det till min sjuka katt, men det har jag minsann redan gjort. Och det är ju inte riktigt hans fel att han är så sjuk och ynklig. Nej, veckans minus går till alla fruktansvärda saker som har hänt runt om i världen den här veckan.

Återvinning, jorden, panta

Planet som blev nedskjutet över Ukraina av en rysk missil, 298 döda. Markinvasion i Gaza, israelisk militär dödar civila. Johnny Winters, en legend inom musikvärlden, går ut tiden – det är dock inte kopplat till någon av tragedierna. Det kommer alltid att finnas folk som vill ha mer makt, och det kommer alltid att finnas de som tjänar pengar på krig. Veckans minus går utan tvekan till dylika idioter som korrumperas av makt, pengar eller religion, och bokstavligt talat går över lik för att få vad de vill. Även om det innebär hundratals, tusentals eller hundratusentals offer.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/veckans-minus-vecka-29/

2 kommentarer

  • Mirajuli 20, 2014 kl. 12:44
  • Svara

  ”UNICEF har bekräftat att minst 35 barn i Gaza har dödats i luftanfall, och minst 269 har skadats. Det har också rapporterats att flera israeliska barn skadats på grund av raketattacker. 25 000 barn är i akut behov av psykosocialt stöd i Gaza.” Unicef, Sverige.
  Det här var några dagar sen, situationen är ännu värre nu då man säger att det är runt 200 döda. Det här är inte ett krig. Hade det varit ett krig hade det varit två arméer mot varandra. Det här är en militärmakt (Israel) mot ett folk som inte har en chans att försvara sig – palestinierna.
  Det kanske kan kännas som att det inte finns någonting vi kan göra åt det, men det är fel. Vi kan använda våra röster för att få till en förändring, men det krävs att vi hjälps åt.
  Min vän har formulerat ett mail som hon har skickat till de olika riksdagspartierna + regeringen. Ett mail som uppmanar till bojkott av israeliska varor. Vill du hjälpa till? Gå in på min blogg och följ instruktionerna.
  Tack!
  https://miramalin.wordpress.com/2014/07/18/palestina-3/

  1. Jag hjälper till, jag stödjer Läkare utan gränser som är på plats i Gaza. Skulle aldrig falla mig in att köpa saker från något ställe där folk behandlas illa, oavsett om det är förtryck, krig eller för låga löner!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.