Vinbär och kattunderhåll

Härligt strålande fin dag även i dag, men med en skön svalkande bris som gjorde det mindre outhärdligt att vara ute! Jag sov ganska länge, och drack som vanligt kaffe med ”svärmor” på förmiddagen. Hon skulle göra gelé, så vi hjälptes åt med att plocka vinbär. De var inga mängder vinbär, men vi fick i alla fall ihop ett par liter. Självklart badade jag också! 29 grader och vattnet precis runt knuten – att inte bada när jag gillar det så mycket hade varit dumt!

Brygga vid vattnet. Plockade vinbär, badade och tog hand om min katt!

Sen så försökte jag underhålla min stackars katt litegrann. Så fort man tar av tratten blir han lycklig och gör saker en katt ska göra – äta, gå på lådan, och tyvärr även tvätta foten. Det sistnämnda är förbjudet, så jag får passa och sätta på tratten så fort han börjar. Han luktar inte så gott, förresten. Han har knappt tvättat sig på en vecka, så det är väl inte så konstigt. Men såret är inte bra ännu, så han får stinka ett tag till. Borstar honom i alla fall varje dag, det kanske gör någon nytta. Min andra katt vill inte ens vara i närheten av honom, så han är nog inte så fräsch.

Nu slipper han äta piller i alla fall, och det har nog varit det värsta av allt för honom. Tvätta tassen är enkelt att göra själv, likaså tratta av och på. Synd bara att han inte får vara ute när det är så fina dagar – det vet jag ju av egen erfarenhet att det inte är så kul. Men det är bara några dagar till, sen är han fri. Och det är säkert bara en tidsfråga innan han gör illa sig igen…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/vinbar-och-kattunderhall/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.