Behöver tur. Det går dåligt nu.

Men vad fan i helvete, det är helt sjukt att det ska vara på det här viset. Min läkare ringde ju mig i går, och jag bokade en tid. ”Systemet” tilldelade mig en tid om fem veckor, och mina mediciner räcker i ungefär två veckor till. Norspan-plåstren tog ju slut för ett par-tre veckor sedan, och dessutom var de för svaga. Jag måste alltså hitta någon som kan höja dosen på dem och skriva ut en ny runda av resten av allt mitt skit fram till läkarbesöket. Hur enkelt är det? Inte mycket. Jag behöver tur.

Ska ringa på torsdag när jag är hemma i stan igen, men får jag ingen hjälp går jag till akuten. Inte för att jag tror att jag får några ”bra” recept (med tillräckligt mycket medicin så jag klarar mig i tre veckor) med mig därifrån, men i värsta fall får jag väl åka dit varje dag. Det är faktiskt vårdens problem att hjälpa mig, och inte mitt eget.

Mina dagliga mediciner. Nästan alla. Behöver tur.

Men det är ju det värsta scenariot. Har jag tur får jag recepten förnyade över telefon, och/eller till och med ändrade. Har jag Triss-vinnartur ringer läkaren upp mig igen (han sa på min telefonsvarare att han kanske skulle prova), och ger mig både en bättre tid och nya recept. Brukar jag ha tur? Nej. Brukar saker och ting gå bra för mig i vården? Nej.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/behover-tur-det-gar-daligt-nu/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.