Dags för ny telefon?

Mitt abonnemang till min telefon gick ut för några dagar sedan. Jag hade det först låst på 24 månader, sedan förlängde jag det med 24 månader till och fick 20% rabatt, för telefonen fungerade ju finfint fortfarande och det fanns ingen anledning att byta. Men nu har jag haft den, en iPhone 4, i fyra år, och knapparna börjar bli jävligt sega. Eller ja, hela telefonen börjar bli ganska seg, men jag har ett billigt abonnemang med en hel del surf.

Ringde upp min operatör och pratade lite om det gick att göra någon bra affär för min del, och det gjorde det. Behöll abonnemanget bundet på nio månader, med bibehållen rabatt, och med villkoret att jag om jag ville under den här tiden byta till en ny telefon kunde jag få den till rabatterat pris på den i stället. Det lät bra nog för min del. Vet inte riktigt när iPhone 6 ska komma, men någon gång i september är det väl sagt?

iPhone 4. Lustigt att se tiggare med en smartphone... Min iPhone laddar inte. Telefon.

Det känns som om det är dags att byta om inte alltför lång tid, så vi får se om det kommer några bra deals några månader efter den har släppts. Och om det är en iPhone 6 som gäller, eller om den är förpestad med barnsjukdomar och diverse andra problem när den kommer. Det är alldeles för dyrt att köpa bara en telefon som den är, och jag tror inte att någon har lust att ge mig en. Jag är i alla fall en iPhone-person, och skulle inte vilja ha någon annan smart telefon, både av hävd och gammal vana. Äh, vi får se. Antar att det inte är någon bra idé att köpa en ny iPhone 6 (när de kommit ut) som slumpas bort på Blocket…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/dags-ny-telefon/

7 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petteraugusti 24, 2014 kl. 11:11
  • Svara

  Jag köper endast olåsta telefoner utan bindningstid. Från och med 2014-05-30 gäller endast EN månads uppsägningstid på abonnemang vilket gör det helt idiotiskt att teckna något längre abonnemang.

  Apple har ett event den 9 september då. iPhone 6 ska tydligen komma i två modeller men den med större skärm förväntas anlända i januari.

  P.S Varför iPhone? Jag har en Nokia Lumia 620 som klarar allt en iPhone kan. till en bråkdel av priset. D.S

  1. Jag har ett så bra pris på mitt abonnemang att det inte finns någon anledning att säga upp det! Tillräckligt med surf så att det räcker att använda som modem på somrarna på lantstället också. Jag antar att jag är så van vid iPhone att det skulle bli svårt att byta. Har alla mina bra appar (WordPress till exempel) och tidsfördriv färdiga att föra över via iTunes, så det är enkelt. Jag är lat. 🙂

  • Petteraugusti 24, 2014 kl. 11:26
  • Svara

  Jag har också ett gammalt superbra abonnemang jag inte byter ut. Vad jag menade är att du kan använda det abonnemanget som ett löpande abonnemang. Finns ingen anledning att binda det.

  Köper du även en ny telefon är den ju olåst och kan använda andra SIM-kort om det exempelvis är på semester eller av annan anledning behöver ett att annat abonnemang.

  WordPress finns till Android och WP så det är inget problem. 😀 Jag lägger mig inte i vilken telefon folk väljer men finner det ganska underhållande att folk slänger ut rejält med stålar på en iPhone när det finns andra telefoner som klarar jobbet till en bråkdel av priset. Jag har en iPad men är inte imponerad.

  Om man inte har iTunes går det utmärkt att föra över saker till telefonen via wifi eller USB-kabel. 😀

  Men…. endast du vet vad som passar dig. (Även om det finns folk som anser att du inte kan ta egna beslut.)

  1. Aha, sant, men om jag har det bundet får jag dessutom 20% rabatt på det, så eftersom jag inte har för avsikt att byta så valde jag att binda.

   Har för avsikt att lägga ut så lite pengar som möjligt på en telefon, så jag hoppar inte på iPhone 6-tåget det första jag gör när den släpps. Vi får se, men någon android blir det icke. 🙂

  • Farsanaugusti 25, 2014 kl. 00:11
  • Svara

  Min telefon börjar också kännas gammal, trean jag fick av dig. En del tittar konstigt på den, som om det vore en antikvitet.

  1. Om jag byter kan du få min!

   • Petteraugusti 25, 2014 kl. 10:22
   • Svara

   Du är snäppet vassare än morsan. Hon har en gammal Nokia och vägrar byta trots att den börjar sega ihop. Snacka om att hon får konstiga blickar. 😀

   Hon ska minsann inte byta telefon bara för att utvecklingen går framåt. Hon accepterar inte ens att saker sluta fungera efter ett teknikskifte.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.