Flyga med hjälpmedel

Det är lite bökigt att flyga med diverse hjälpmedel och sånt, när man inte ska vara borta så länge så att packningen egentligen ryms i ett handbagage. Jag orkade inte hålla på att checka in prylar, så jag mosade in så mycket det bara gick i en ryggsäck och satte på mig resten. Skippade handskenan och tog de vanliga ortoserna för handleder i stället, och korsetten var självklart på. Det är inte särskilt skönt att flyga, eller resa överhuvudtaget, med korsetten, men det är enda sättet att få med allt utan att checka in bagage.

Och självklart fastnar man alltid i säkerhetskontrollen när man flyger med hjälpmedel. Det är metallskenor i korsetten, och av någon anledning vill de alltid kolla i handledsstöden också. De är bara av plast, men de ser kanske lite lustiga ut i röntgen. Jag har ingen direkt möjlighet att smuggla något i dem, liksom… Men det är inte bara hjälpmedel som är något som kan orsaka problem. Medicinerna.

Mina dagliga mediciner. Nästan alla. Om att flyga med hjälpmedel.

Jag har ju min färgglada dosett med information om vem jag är, vad jag har för sjukdom och kort vad det innebär, vad det är för mediciner i facken, och hur ofta jag äter respektive grej. Inte för min egen skull, utan för mitt sällskaps skull om något skulle hända, eller för vårdpersonal. Det är omöjligt att hålla reda på alla namn och styrkor på allt om man är någon annan än jag. Men all sån där information är ett hjälpmedel och en trygghet, om olyckan skulle vara framme. Och det verkar som om de som arbetar på säkerhetskontrollen tycker att det är roligt att titta på den…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/flyga-med-hjalpmedel/

2 kommentarer

  1. Lite synd att de inte granskar verkliga skummisar. För såna lär det ju finnas som flyger också.

    Hoppas du har sköna dagar i norr i alla fall. Vi hade en fin dag med Hattarna igår. 😛

    1. Förhoppningsvis hittar de såna också. Det är väldigt skönt här, men det är inte klokt vad fort tiden går! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.