Förkyld IGEN!

Alltså, ja. Ni fattar. Jag är förkyld igen, och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har varit sjuk i år hittills. Jag tror att  det här är nummer fem, men oavsett om det är fem eller sex så är det minst fem gånger för mycket. Den senaste gången var i slutet av juni, så de verkar komma med sex veckors mellanrum ungefär.

Skulle inte bli förvånad om jag fångade ett virus på flygplanet upp till Umeå. Luften på flygplanen påstås har blivit flera gånger sämre sedan de förbjöd rökning ombord, för nu cirkulerar samma luft runt och runt i stället för att faktiskt bytas ut och vädras. Det är inte lika mycket frisk luft som pumpas in, för man måste inte omsätta lika mycket luft. Men det är inte nödvändigtvis sämre ur trevlighetssynpunkt, och det är helt klart bättre för astmatiker och dylikt.

Eller så fångade jag någon bugg när jag var i Umeå. Det var säkert Es fel, för jag skulle ju aldrig självmant leta reda på ett virus och leka med det. Nej, det spelar ingen roll varifrån det kommer, jag är förkyld igen och det suger. Visserligen är det bara i näsan det sitter, men snoret rinner och jag nyser stup i kvarten. Lite tröttare än vanligt, men inte sängliggande. Kanske till och med orkar följa med ”svärmor” till stan en sväng, jag ska känna efter. Och äta några piller.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/forkyld-igen/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanaugusti 20, 2014 kl. 10:34
  • Svara

  Positivt tänkande: Förkylning är bättre än Ebola.

  1. Förvisso…

  • Mariaaugusti 20, 2014 kl. 10:34
  • Svara

  Nämen ursch vad tråkigt, en förkylning per år är ju mer än nog, blir slitsamt, det räcker ju att ha en kronisk sjukdom allt som läggs ovan på det är FÖR MYCKET…..
  Hoppas du kryar på dig och att du slipper åka på förkylning efter förkylning…..

  Tråkigt med din tid hos läkaren, flera veckors väntetid är inte ok 🙁 hoppas även det löser sig, så du får recept och en tid fortare!!!!!!!

  1. Tack! Ja, det räcker med vad man redan har, liksom! Har flera gånger försökt ta upp det där med blodprover och kolla eventuella brister på något på läkarbesök, men tiden räcker knappt till att få rätt medicin och diverse remisser så vi har aldrig hunnit så långt. Men någon gång framöver kanske… 🙂

    • Mariaaugusti 20, 2014 kl. 11:52
    • Svara

    Ja det låter klokt, kan ju bero på nåt att det blir så gång på gång…..
    Men som du säger, oftast hinner man knappt säga det absolut viktigaste så besökstiden slut 🙁
    Viss imunförsvaret kanske inte är lika bra som på en frisk, men förkyld med sex veckors mellan rum, det borde inte ska vara så…..
    Nä jag är livrädd förkylningar, försöker förklara för vänner att träffas då dom är sjuka är ingen bra ide, jag får inte ta mina mediciner om jag blir sjuk, en del respekterar det en del inte alls….man kan ju inte skydda sig helt, men känns liksom onödigt stt springa rätt in i en förkylningshärd….men det är verkligen inte alla som förstår!

    1. Nej, det är sant, och synd att så många inte fattar att en vanlig jäkla förkylning eller bara en vrickad fot kan orsaka problem långt bortom det ”normala”! Jag väntar ut förkylningen liggandes i sängen med en katt, te och lite spel på mobilen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.