Godnatt, älskade katt

I dag har jag sagt godnatt till min bästa vän, min bästa smärtlindring, och min bästa avslappning för sista gången. Min älskade katt är borta för alltid. Han har till slut tagit steget över till den andra sidan staketet, hans lilla kropp kan inte kämpa mot det som inte har någon bot. Det verkar inte finnas någon gräns för hur mycket jag kan gråta.

Min älskade grå katt har gått över till andra sidan.

Han har haft problem med blödande och infekterade klor, och även opererat bort en. I går sökte vi vård för femte gången på en månad, och i dag ringde veterinären mitt på dagen och berättade att min vän hade varit väldigt dålig i natt. När de satte in sondmatning i går hade de sett någon slags förändringar, så de tog lite bilder och såg cancer i lungorna.

I dag hade de tagit nya bilder och kollat närmare, och sett att det var en aggressiv form som det inte går att göra något åt. Symtomen kunde vara just blödande och infekterade klor, men de sa också att det var så ovanligt att de får in ungefär en katt vart fjärde år, som har den här varianten. Inte så konstigt att de inte har sett vad som har varit fel. Ovanliga sjukdomar verkar vara populärt i min familj…

Mitt hjärta skriker och blöder, han var så speciell. Jag har aldrig träffat en snällare, mer korkad eller roligare katt. Alla som lärde känna honom såg att han var lite speciell, och det finns inget eller ingen som kan fylla det tomrum som han lämnar efter sig. Jag fick älska honom i 11 år, och jag är tacksam för varje minut. Godnatt, min älskade vän, spring ut på andra sidan staketet och känn friheten virvla i pälsen.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/godnatt-alskade-katt/

14 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. För eller senare kommer vi till slutet på stigen. Vi vill inte men det är oundvikligt. Ibland senare, ibland tidigare.
  Det är anledningen till att jag inte har husdjur. Jag fick avliva min katt för många år sedan och jag skaffar inte någon ny. Katter är så jävla sköna, ibland dumma och helt underbara. Men…. De dör….

  DU fick i alla fall ha katten rejält länge.

  1. Ja, och ont gör det. Synd att han hade det så jobbigt på slutet.

 2. Många kramar och tankar till dig och R!!!

  1. Tack.

  • anita on augusti 6, 2014 at 21:16
  • Svara

  Förstår dig innerligt och lider med dig. Sa adjö till min älskade hund för exakt fyra veckor sen. Det är så tungt när den dagen kommer.

  1. Ja, så tungt! Tack snälla!

  • Katja on augusti 6, 2014 at 22:37
  • Svara

  Det är så fruktansvärt jobbigt att behöva ta farväl av en lurvig liten vän 🙁 sänder dig en stor bamsekram.

  1. Tack Katja!

 3. Så tråkigt att det blev så 🙁 Var tvungen att avliva min ena hund i november, det känns fortfarande i hjärtat.

  Kram till er!

  1. Ja, det var verkligen inte vad vi hade trott! Tack snälla.

  • Mona on augusti 7, 2014 at 19:07
  • Svara

  Vad fruktansvärt sorgligt… underbart ändå att ni fick så många fina år tillsammans.
  Det finns en speciell plats där djuren väntar på sina människor.

  1. Ja, vi har haft det fantastiskt tillsammans. Han har förgyllt mitt liv länge, och det är jag tacksam för!

 4. Jag är ledsen Klara 🙁 Men, jag är säker på vart han är nu, han hoppa av åtta våningar med fullständig straffrihet! * Kram *

  1. Tack! Han springer nog (för en gångs skull utan att snubbla) och äter smör hela dagarna. 🙂

 1. […] för jävligt ut. Det är dessutom ganska dyrt att gå till frisören, och med tanke på diverse veterinärkostnader på sistone och en välbehövlig retreat till Norrland, så gjorde jag så gott det […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: