Hemsidor i WordPress

Jag använder WordPress som plattform för min blogg. Varför? För att det är så himla smidigt, och att man med även utan särskilda kunskaper i HTML eller CSS lätt kan anpassa och fixa till sin sida precis hur man vill. Dels så finns det ju tonvis med färdiga verktyg, widgets och appar, och så kan man bygga egna. WordPress är så anpassningsbart, att man kan få sin sida att se ut precis hur som helst om man har lite kunskap. Eller om man som jag lär sig vartefter man vill ändra på saker. Även om WordPress är mest känt som bloggverktyg, så är det faktiskt oerhört mycket mer än så. Ungefär 19% av världens hemsidor är faktiskt WordPressteman.

Dator, jobb

Stora företag som CNN och New York Times har hemsidor som ligger på WordPress, och jag har byggt några också. Gör lite små designs och testar affiliate-marknadsföring – jag har ju en hel del fritid. Gjorde den här promo-bilden till en av nätverken jag jobbar med. Annonsering, sponsring, etc.

It is not allowed to use, post, sharem publish or copy this image. Not for commercial use. © Klara Schmidtz

It is not allowed to use, post, share, publish or copy this image. Not for commercial use. © Klara Schmidtz

Men att bygga en sida som representerar ett företag, eller kanske en webbshop, kräver lite mer än att kunna skriva en nyhet eller ett blogginlägg. Det måste bli rätt, och det måste bli bra. Det måste vara användarvänligt och fungera automatiskt.

Just för att WordPress är så anpassningsbart så går det att skräddarsy innehållet precis efter vad man har för önskemål. Har man en affärsrörelse som behöver en hemsida, eller vill man bygga en riktigt bra webbshop, så är det väl investerade pengar att anlita en webbyrå som till exempel Bevace för att få en professionell sida på WordPress. Är sidan väl byggd så är det oerhört enkelt att hantera den, och en snygg och väl uppdaterad sida säger så mycket om hur seriös man är med sin affärsrörelse. Nu när jag tänker på det så är nog den här bloggen den fulaste av de saker jag varit med och byggt, men det är min egen lilla blogg och inget företag. Och jag skulle aldrig lägga den på någon av de svenska reklambaserade bloggportalerna som finns, det ser oftast riktigt dåligt ut. Det här får duga tills vidare, ni kommer ju tillbaka!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/hemsidor-wordpress/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.