Kort telefontid

I går hade jag bokat en telefontid med min läkare för det mest akuta – och det var knappt så att vi ens hann med det. Han förnyade mina recept så att jag slipper besöka akuten framöver, tills vi ses i slutet av september. Han undrade hur jag kunde stå och gå, och jag trodde att han menade utifrån hur ont jag har, så det var enligt det jag svarade. Sen rättade han sig och sa att han menade utifrån mängden piller jag äter. Nåväl, så länge jag kan stå och gå så är väl det mitt minsta problem? Han skrev ut det vanliga och ökade dosen på Norspan-plåster.

Kort telefontid

Sen läste han upp remissvaret från experten på magnetröntgen. Blabla diskbråck blabla nervpåverkan blabla buktningar och degeneration. Han skickade en remiss till ortopeden, densamma som för ett år sen (efter min förra ryggoperation) sa:

Jag skulle tro att vi ses om ungefär ett år igen.

Jo. Men han är kunnig och verkar fatta vad det handlar om, så en konsultation kan ju inte skada. Sen var min telefontid slut. Försökte få in ett par frågor om intyg och elektromyografi, men han hade inte tid. Fem minuters telefontid, ungefär. Man får väl vara nöjd med det lilla. I kväll ska jag käka middag hos syrran, så jag är hemma i stan nu. Vila lite, ta en sväng till Apoteket, stanna hos mamma och pappa en stund innan vi åker till syrran. Det är mycket nu…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/kort-telefontid/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.