Mys med hund

Mina ”svärföräldrars” hund verkar gilla katter. Hon är i alla fall väldigt nyfiken på dem, men är samtidigt lite skraj för att gå för nära när de rör sig mot henne. Mina katter däremot är inte riktigt lika förtjusta i henne, i alla fall inte den grå. Han vill gärna gå och titta, men så fort hunden rör på sig blir det läskigt och han får väldigt bråttom hem. Och självklart får en intresserad hund ofta väldigt bråttom efter, när en katt sticker iväg.

Min svarta katt verkar inte bry sig riktigt lika mycket.. Han kan gå förbi, eller sitta still och mest se förvånad ut när några av hundarna i området råkar ta en avstickare och hamnar på vår tomt – eller till och med inne i vår sommarstuga om dörren är öppen. Han verkar inte riktigt fatta vad som är farligt eller roligt med en hund, och verkar inte heller särskilt intresserad av dem.

Arga Klara och katt

De flesta hundar är ju ganska lata och keliga när de är hemma och inne, inte sjutton springer de runt som bandhundar som jagar harar hela jäkla tiden. Det är vila och mys som gäller. Trots det finns det inte en chans att jag kan ha en hund, så länge jag inte har någon som går morgonpromenader med den, eller ger den rätt sorts träning och motion. Men jag drömmer och hoppas att jag kanske en vacker dag kan ha en jycke, som fungerar med mina funktionshinder. Det är så mycket enklare med katt – när de är friska – så det är tur att jag egentligen kanske är lite mer kattmänniska. Men helst både och.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/mys-med-hund/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: