Nyklippt – själv

I går klippte jag håret. Själv. Gör helst inte det, men jag borde ha varit hos frisören för åtminstone ett par veckor sedan, och det såg verkligen för jävligt ut. Det är dessutom ganska dyrt att gå till frisören, och med tanke på diverse veterinärkostnader på sistone och en välbehövlig retreat till Norrland, så gjorde jag så gott det gick.

Runt ansiktet är det hyfsat enkelt, och inte så noga. Kortade helt enkelt ner det litegrann i topparna, men det där med att klippa upp och greja vågar jag inte försöka mig på. Fördelen med kort hår är ju att det går att rufsa till okej ändå med lite vax, och det ser bra ut utan att man anstränger sig så mycket. Det hade gått så långt att inte ens det gick, så det var bara att ta fram saxen och klippa till mig själv. Det håller ett par-tre veckor till innan jag måste gå och få det uppklippt på riktigt.

Sax, kam, urtunningssax, klippa håret

Och så måste de tunna ut det en hel del, för jag har så jäkla tjockt hår. ”Åhh, lyckos dig”, kanske du tänker, men jag garanterar att det inte är så kul. Det går inte att göra så mycket med det, och när jag hade långt hår var det så tungt att det var helt oanvändbart. Långt hår som bara hänger är inte snyggt. Nåväl, det blev bättre i alla fall, jag har båda ögonen och alla fingrar kvar. Framsteg!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/nyklippt-sjalv/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.