Ofriska diskar

Fick tillbaka bilderna som togs på min magnetröntgen i juli. Friska diskar i ryggraden ska vara ljusa och inte grumliga, och de ska ha ljusa sidor. Kotorna ska inte ligga emot varandra och delar av diskarna ska inte läcka utanför själva ryggkotorna – då är det diskbråck. Jag skymtade inte mindre än åtta ofriska diskar. Så vi får se vad det blir av det hela.

Arga Klara rygg med kinesiotejp

Det togs ungefär 70 bilder ur olika vinklar och från olika sidor, och jag är verkligen ingen expert, men det tror jag inte att man måste vara för att se att något inte är riktigt som det ska. Det kommer ett utlåtande från en expert snart (hoppas jag), och det skickas till min husläkare. Ska boka en tid i dag, för att få komma dit i slutet av månaden.

Förutom svaren på hur det blir med ryggen, så måste jag ändå förnya lite recept, ändra styrkan på mina Norspan-plåster och försöka ta upp några av de 15 saker som står på min “att-göra-hos-doktorn“-lista. Ska till en ortoped för min axel den 21:a, och om inte han kan skicka mig vidare till ortopedteknikerna så måste jag be om en sådan remiss från husläkaren också. Puh.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/ofriska-diskar/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Sicken rubrik. Först trodde jag det handlade om sjukskrivna som tvingas arbeta i restaurangkök. 😀

  Jag har bara röntgenplåtar på garnityret men visst kan även jag se att det ser lite “mörkt” ut i ryggraden. Platt, ihoptryckt och en aning allmän oreda. Ser ut som skattepengarna kan få arbeta även här.

  Bra sista bild som beskriver de olika tillstånden. Alltid kul att lära sig något mer om kroppen. Det är en suverän maskin, när den fungerar. Hoppas du får ordning på den där grejen som håller ihop huvudet med arslet.

  1. Haha! Det pågår säkert någonstans, om jag bara lyckas hitta något sådant så lovar jag att skriva om det. :mrgreen:

   Hoppas att din allmänna oreda är just allmän oreda och inget allvarligt. Annars kan jag ge dig några tips på vad man bör undvika vad gäller sjukhusmat. 🙂

 2. Ojsan, här blev det tydligen lite syftningsfel. Det var inte min ryggrad jag kommenterade. Den är hyfsat frisk. Jag kommenterade din röntgenbild men inser nu att som jag skrev kan det uppfattas som det handlade om mig. 😀

  Det kan dock hända att jag någon gång måste övernatta på en vårdinrättning och kostråd mottages därför tacksamt.

  1. Jaha, oj då! 🙂 Ja, kostråden är enkla: Smuggla in så mycket godis och högkalorimat det bara är möjligt, annars svälter du ihjäl och/eller blir bara sjukare. :mrgreen:

  • Sannaaugusti 15, 2014 kl. 19:46
  • Svara

  Hej!
  Du kämpar på så himla bra och är en inspiration för oss alla. Min fråga är, kan du inte skicka en egen remiss? Om du inte får en remiss, eller vill ha en från husläkaren.
  🙂

  1. Tack! Jo, det kan jag nog göra, men jag vet inte riktigt om jag egentligen vill göra någon mer operation just nu. Jag skjuter upp det så länge det går, om ingen säger att jag måste eller borde. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.