Otur med maten

Vi hade verkligen otur med maten i går när vi var i Norrköping. Det första vi gjorde när vi kommit fram var att försöka hitta en vettig lunchrestaurang, så vi knallade in på Texas Long horn. De har riktigt sjyssta hamburgare, i alla fall i Stockholm, och det var precis vad jag ville ha. Klev in där några minuter efter klockan ett, och möttes av:

Köket är stängt.

Öh jaha, men varför har ni dörren öppen, och varför står det på dörren att det ska vara öppet i ytterligare XX minuter? Snacka om uselt. Om de inte vill ha våra pengar bara för att de stänger köket tidigare så att de får ta helg lite tidigare, så känns det inte som om de vill ha några gäster alls. Och visst slipper de mig, om de nu vill.

Vi gick vidare till något som låg bredvid, Fräcka Fröken, och beställde in varsin hamburgertallrik. Det lät gott, serveras på rostad ciabatta, med ost och bacon, och färska pommes frites, men även där hade vi otur med maten. Det tog 35 minuter att få den (och det var knappt något folk där), och det var den sämsta hamburgertallriken jag har ätit i hela mitt liv. En svartbränd kolbulle med en genomskinlig ostskiva utan smak, och två små baconslamsor ovanpå. Det fanns ingen dressing eller sås och inte en enda grönsak på hamburgaren.

Usel hamburgertallrik på Fräcka Fröken i Norrköping. Otur med maten, Texas Long Horn ville inte ens ha gäster.s

Så där såg den ut efter att jag lyft på ”locket” av bröd. Inte kul. Visst kunde jag väl lägga på en gurkskiva av de som följde med på tallriken, men vad fasen? Så jävla oaptitligt. Gick in och frågade om de hade någon grillsås, det hade de inte. Senap och ketchup då? Nej. Jävligt torrt, och väldigt smaklöst. De ”färska” pommes fritesen var antingen sladdriga eller brända, och väldigt osalta. Det borde vara olagligt att servera så här usel mat.

Det godaste på tallriken var hamburgerbrödet, och då är det ganska illa. Tyvärr passade det inte in, med tanke på att hamburgerbröd inte ska ha någon skorpa, de ska vara lite åt det söta hållet, och det ska vara ett ganska tätt bröd – ett totalt misslyckande. Låt mig citera Wikipedia vad gäller vanliga ingredienser i hamburgare i Sverige:

-Dressing
-Bacon
-Ketchup
-Lök (rå eller rostad)
-Majonnäs
-Räksallad
-Ost

-Sallad
-Saltgurka eller ättiksgurka
-Senap
-Tomatskivor

Kontentan av detta är att jag aldrig mer tänker äta en hamburgare i Norrköping, och jag rekommenderar starkt att ni undviker Fräcka Fröken. Snacka om otur med maten.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/otur-med-maten/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanaugusti 9, 2014 kl. 19:13
  • Svara

  Finns en bra o central kvarterskrog som heter Butler’s. Där hade ni fått fint käk om ägarna och kocken är desamma som sist jag var där.

  1. Åh, det missade vi! Såg några små kebaberior och grillkiosker, men ingen Butler’s (vad jag vet). Nästa gång. 🙂

  • Monaaugusti 10, 2014 kl. 19:41
  • Svara

  Varning för tapas restaurangen La Cucaracha i Stockholm, gå aldrig dit. Däremot så är Ramblas vid Mariatorget jättebra =)

  1. Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.