Pytonorm i frysen

När vi var och handlade första kvällen i Umeå så visade E mig något väldigt exotiskt, som jag inte har sett skymten av någonstans på en stormarknad i Stockholm. Det fanns en särskild liten frysdisk med kött från mer ovanliga djur – och då menar jag inte getter eller vaktlar. Vad sägs om krokodil, kamel, känguru, struts, och så min favorit: Pytonorm.

Fryst pytonorm
Just pytonorm var en ganska dyr historia (839kr/kg) importerad från Vietnam, men några av de andra sorterna var inte dyrare än halvdåligt svenskt kött. Sen fanns det även färdiga exotiska grillspett med zebra, krokodil och struts. Jag måste testa pytonorm någon gång, men det känns ju dumt att köpa en liten bit utan att ha någon som helst aning om hur man tillagar den. Måste alltså studera saken närmare först.

Zebra sägs ju vara riktigt gott, struts likaså. Krokodil lär smaka som kyckling (inte så mycket, det vill säga), men kamel och några av de andra sakerna har jag faktiskt ingen aning om. Jag utgår ifrån att det är djur som är uppfödda för att bli mat, och inget bushmeat – annars skulle nog ingen vilja sälja dem. Jag brukar alltid säga att man ska prova allting minst en gång, och framför allt när det gäller mat. Skulle du kunna tänka dig att prova pytonorm?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/pytonorm-i-frysen/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Monaaugusti 16, 2014 kl. 20:00
  • Svara

  Noup, är vegetarian och är inte sugen på att äta något djur överhuvudtaget.

  1. Nej, då är det nog inte så tilltalande. 🙂

  • Farsanaugusti 16, 2014 kl. 20:33
  • Svara

  Smakar pyton!

  Men – en död orm är en bra orm.

  1. Jag väntade nästan på att du eller någon annan skulle säga det :mrgreen:

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.