Spindel och strategi

Jag såg en jävligt stor spindel i går när jag stod och väntade på R vid tågstationen. Jääävligt stor. Jag såg den först bara som något i ögonvrån, något som kröp omkring på golvet i vänthallen. Snabbt. Vred på huvudet, och den var helt groteskt stor – för att vara en spindelsort med tjocka ben och stor kropp. Försökte fota monstret när det hade stannat, men det gick knappt. Brun grej på grått golv, dåligt ljus och inget att jämföra storleken med.

Själva diametern på grejen (med ben), var nog ungefär som en riktigt stor långben-spindel. Skillnaden var att benen var tjocka och pälsbeklädda, och att kroppen var rejält bitig. Den slog sig ned en meter utanför spärrarna, och fick både fem och tio personer att skrika till och flyga i luften. Det hela var ytterst roande att se! Nej, jag är ju inte ett dugg rädd för spindlar.

Men jag gillar inte när de är inne i huset. Vi har ett litet tak över farstun och trappan upp, där det sitter en lampa. Det verkar vara de stora spindlarnas favoritställe här på lantstället, för går man ut och kikar en mörk kväll så kan det lätt sitta femton stycken biffar i sina nät i närheten av lampan. Det gäller att vara strategisk när man spinner sina nät, antar jag. De har väl lärt sig att ljuskällor är bra.

stor spindel, svenska spindlarVad de inte verkar ha fattat ännu är att jag sopar ner näten på dagarna när spindlarna är någon annanstans, så de får bygga nytt varje dag. De får jobba lite mer på strategin, så blir den nog bra så småningom.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/spindel-och-strategi/

2 kommentarer

  • Petteraugusti 27, 2014 kl. 22:33
  • Svara

  Fint exemplar av Korsspindel som hänger där. Spindlar är häftiga. Märkligt att folk är så skraja för en spindel som kryper på golvet.
  Kanske var det någon typ av jaktspindel du såg. De brukar vara lite lurviga och tittar man närmar på dom ser man att benen ibland är olika långa på båda sidor. Jag har några sköna bilder på spindlarna som häckar runt kåken.
  Stora är dom inte om man beaktar vad som finns ute i den stora världen. Inte farliga heller. 😀

  1. Jag skulle tro det, den var lite ojämn! 🙂 Jag jämför med mina feta små korsspindlar och vanliga långbensgrejer, de är ganska trevliga och helt harmlösa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.