Veckans minus, vecka 31

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan har varit okej, förutom algblomning och extrem lappsjuka, men det som verkligen är riktigt dåligt och förtjänar veckans minus är att såret på min älskade katts lilla fot aldrig verkar ta ihop och läka. Så fort han kommer åt det, går på tassen eller när vi tvättar så börjar det störtblöda. Visserligen verkar det inte vara infekterat, och det är bara väldigt ytliga små blodkärl som orsakar det hela, men han kräver passning mest hela tiden. Det slutar blöda så fort man lägger lite tryck på såret, men det vätskar sig lite då och då. Trots operation, sjukhusvistelse, antibiotika och en kur med antiinflammatorisk medicin verkar svullnaden inte släppa heller.

Grå katt med sår på tassen och koppel med dödskallar. Han gör framsteg! Veckans minus går till långsam läkning.

Nu har han gått i en hel månad med kon på skallen, och han blir deprimerad av det. Visst tar vi ut honom på promenader (så att foten börjar blöda ibland) och tar av kragen när han ska äta, men vi måste ändå tvångsmata honom fortfarande. Han får inte i sig tillräckligt själv, och han har haft det där jäkla såret i en månad nu. Mitt i varmaste och fuktigaste sommaren. Stackars lilla katt, han måste verkligen lida. Ingen egenvård i form av putsning, och ständigt övervakad. I morgon bitti ringer jag veterinären igen – veckans minus till hans svårläkta sår!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/veckans-minus-vecka-31/

2 kommentarer

  1. Hoppas att allt ordnar sig med tassen.

    1. Tack snälla!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: