Veckans minus, vecka 35

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus till landstinget och Vårdguiden 1177. Inte bara har de inte haft någon som helst kunskap om EDS någon av de gånger jag ringt dit under åren (”Vänta ett ögonblick, jag måste bara slå upp vad det är för något”), de intygar också att det inte går att få någon hjälp annat än via min husläkare genom Mina Vårdkontakter, men vägrar att intyga det eller ens bekräfta att de har sagt så. Officiellt, i en överklagan. Här i min privata blogg bjuder jag på det i alla fall, oavsett om de vill det eller inte.

Sjukvård

Jag förväntar mig inte att de ska veta saker om EDS, men jag förväntar mig att få veta vart jag ska vända mig för mina specifika symtom med de förutsättningar jag som bärare av en muterad gen har. Jag förväntar mig att de ska vara på min sida, och inte gömma sig bakom ”vi vet inte” eller ” fråga din husläkare”, när det ibland tar upp emot elva veckor att få en vanlig tid på vårdcentralen.

Jag förväntar mig inte nödvändigtvis att de ska veta något om mitt syndrom, men jag förväntar mig att de ska veta vart jag ska vända mig för mina symtom, och jag förväntar mig att de ska ha något slags ansvar. Veckans minus går till att ingen inom vården tar något som helst jävla ansvar för att jag och många andra i min situation ska få hjälp, och den vård vi har laglig rätt till.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/veckans-minus-vecka-35/

2 kommentarer

    • Tofflanaugusti 31, 2014 kl. 20:18
    • Svara

    Jag vägrar ansluta mig till Mina vårdkontakter. De så kallade vårdkontakterna kan ju ingenting.

    1. Mina Vårdkontakter är bara ett bokningssystem, jag tycker att det funkar okej när inte orkar ringa och förklara läget, eller om man måste till någon ny mottagning. Men 1177 ger jag inte mycket för…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.