Vill prova att rida!

Apropå det här med saker jag gärna vill göra (och kanske innan det är för sent för mig) är att rida. På en häst, eller kanske ponny. Jag har inte gjort det sedan jag gick i mellanstadiet, och då tyckte jag att det var hur kul som helst, även om jag mest blev ledd runt i en liten hage. Jag har egentligen ingen aning om hur man rider och jag vet att jag förmodligen skulle bli ganska dålig efteråt, men jag vill verkligen rida.

Och så vill jag självklart att R ska vara med och rida, han också. För om jag misslyckas, om det gör alldeles för ont eller om jag inte ens kommer upp på en häst med hjälp av stege och kranlyft, så kan jag i alla fall få nöjet att skratta åt R när han guppar runt. Bara det vore faktiskt helt hysteriskt roligt! Han har nog faktiskt ridit i vuxen ålder, men jag tror inte att han är så bra på det. Det är ju ingen motorcykel, liksom.

Tecknade hästar. Vill prova att rida.

Men då är frågan, var vänder man sig om man som jag har ett funktionshinder och vill prova på? En vanlig ridskola? En privatperson som har en häst man kan hyra (med tillhörande hjälp, såklart)? Jag har faktiskt ingen aning. Om det är någon där ute som vet var jag kan vända mig för att få prova på att rida innan jag är helt inbäddad i gipsvaggor, rullstolar och ortoser, hör gärna av er. Jag vill prova att rida – helst på en lugn och snäll rackare…!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/vill-prova-att-rida/

2 kommentarer

    • Jennyaugusti 12, 2014 kl. 00:14
    • Svara

    Kolla med närmaste ridskola. Jag praktiserade på en ridskola som hade handikapphästar och även en lyft så att rullstolsburna kom upp på hästryggen. Det fanns även en grupp för förståndshandikappade. Ridningen hjälpte många av dom på olika sätt. Var riktigt härligt att se vilka framsteg dom gjorde <3

    1. Åh, så smart! Samspel mellan djur och människa kan verkligen få en del personer att lysa upp! Tack för tipset, det finns en ganska stor ridskola i närheten, jag ska höra med dem. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.