Arbetsterapeut med hjälpmedel

Det gick fort! Min handspecialist lade ju in ett ärende om att jag inte längre kunde köra min rullstol (som jag tvingats köpa eftersom jag inte fått någon) själv, på grund av alla problem med smärtande axlar som går ur led och ont i händer och handleder. Men så ringde en arbetsterapeut (tror jag att hon var) som jobbade med gånghjälpmedel och sånt och sa att hon kunde komma på hembesök hos mig redan på måndag!

Helt perfekt, jag hade trott att det skulle ta evigheter, och att det skulle bli krångel eftersom jag inte haft någon läkare som har kunnat skriva något intyg om att jag behöver en. Nu vet jag inte vad Fru arbetsterapeut och jag ska göra, men det är ju skönt att jag slipper åka iväg för att göra det. Jag antar att jag ska prata om mina besvär och så ska hon göra en bedömning, men vad som händer sedan vet jag inte.

Arga Klara i rullstol. Arbetsterapeut ska komma på hembesök.

Det allra bästa vore ju en elektrisk rullstol med batteri som gick att plocka bort när jag inte behöver köra själv, så att den inte blir så satans tung. Och jag vet inte om en scooter skulle vara så lämplig för mig, eftersom jag får så jäkla ont i axlarna av att hålla armarna framåt, som att hålla i ett cykelstyre. Annars hade ju det varit väldigt smidigt att köra omkring på en sån. Fasen vad bra de är på det där lilla sjukhuset. Jag hade trott att det skulle bli en massa problem bara att ens få träffa en arbetsterapeut utan läkarintyg, men tydligen kan min handspecialist dra i flera trådar!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/arbetsterapeut-med-hjalpmedel/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Jörgenseptember 30, 2014 kl. 18:36
  • Svara

  Glad för din skull. Tycker de skall anpassa en Harley Davidsson till dig. Själv skitsjuk men tvungen att skriva en massa för att få hjälp av Immunbristenheten. Webbplats står det uppe till höger. Varför har jag ingen??? Känner mig lite mobbad

  • Klaraseptember 30, 2014 kl. 18:47
   Författare
  • Svara

  Tack Jörgen! Jag har kämpat och skrivit och skrikit och tjatat i många år – sålt allt jag äger av värde för att ha råd att leva, och äntligen börjar det lossna lite. Jag hoppas så att du kan få hjälp också!

  • Petterseptember 30, 2014 kl. 22:08
  • Svara

  Ibland händer det. Skönt att det finns några som kan hjälpa till. Skulle inte en ”mongoped” funka? Alltså en sån där cool permobil som ser ut som en förvuxen leksak. Den kör man ju med en joystick och vänder på en enkrona. (Femöringar finns ju inte längre).
  Du ser nog snyggare ut i en sportig rullstol men ibland får funktion gå före stil. 😀

   • Klaraseptember 30, 2014 kl. 22:17
    Författare
   • Svara

   Stil spelar ingen roll, det får se hur galet ut som helst bara jag kan ta mig fram lätt! Vet inte alls vad jag kan få, men så länge det är något utan styre så är jag nöjd! 🙂

    • Petterseptember 30, 2014 kl. 22:35
    • Svara

    Självklart. Med en permobil kan du ju vara helt inlåst i skenor och stöd. Det räcker jag att fingrarna på ena handen kan greppa styrspaken. 😀 Det är smidigt det.

    Lycka till. Ni hittar nog något som passar. Kul att det finns lite ljus i mörkret.

    1. Ja, äntligen. Folk får blänga bäst de vill, så länge jag kan ta mig fram överallt och slippa gå där det är mycket folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.