Dags att rösta!

Valdag. I dag hoppas jag att alla går och röstar – det är så viktigt att rösta. Jag förtidsröstade i år, och gjorde det redan i torsdags. Jag blev lite förvånad över att det var full rulle i röstlokalen i biblioteket, men det är bra. Jag tänker inte säga vad jag röstar på, men jag kan meddela att jag röstade på olika partier till riksdagen och landsting/kommun.

Rösta

Det finns inget parti som har sjukpensionärer särskilt högt uppe på priolistan, och vi nämns aldrig i någon valkampanj. De som är sjukskrivna däremot pratas det en hel del om, men de kan ju bli friska – eller ansöka om sjukersättning om deras funktionsnedsättning är permanent. Jag förvånas ofta över varför så många inte gör det, när de vet att de blir utförsäkrade efter ett par år. Har man varit sjuk så länge är det väl läge att inse att man kanske måste göra något mer?

Självklart vet jag att det finns de som ansökt och fått ett nekande beslut, jag pratar inte om dem nu. Jag menar de människor som aldrig ens undersökt mjöligheten, utan bara går och är sjuka och gör inte så mycket alls. Om man söker om heltid och Försäkringskassan anser att det finns ens en möjlighet att man kan jobba några procent hemifrån så får man självklart avslag, så det gäller att söka rätt. Men skit samma. Det är valdag, och jag hoppas att alla går och röstar. Vi kan rösta, utnyttja den fördelen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/dags-att-rosta/

2 kommentarer

  • Petterseptember 14, 2014 kl. 11:54
  • Svara

  Finns inget parti för mig. Jag är gammal, grinig, fördomsfull och tycker det var bättre förr. Stockkonservativ är jag också. Det är för mycket jävla flum i dagens politik. Inte en jävel vågar ta ansvar eller fatta ett konkret beslut.
  Jag ska rösta på det som är minst dåligt utifrån min ståndpunkt. Blir säkert lite olika i de olika valen.

  Allt var inte bättre förr men de politiska partierna skilde sig åt förr. Idag är det samma röra. Det ska ryggdunkas, kramas och fånle partierna mellan. SKIT. Jag gillar blockpolitik så jag vet vad jag röstar på. Jag talar gärna om vad jag gillar och vad jag röstar på men det behövs inte alltid. De som känner mig vet min ståndpunkt. 😀

   • Klaraseptember 14, 2014 kl. 12:26
    Författare
   • Svara

   Ja 🙂 Det är mest blaha av det hela, tycker jag. Men jag röstar självklart ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.