Död eller dö i förtid

I går var jag helt död. Bara låg, kunde inte äta själv, kunde inte ens öppna en jävla banan och knappt skruva igång vattenkranen. Febern var skyhög, och jag dvalade till sömns på morgonkvisten. Vaknade med feber och olidligt ont i dag också, men jag var tvungen att ta mig ut. Ortopeden och Dr. Feelgood väntade på mig, och jag har inte tid eller råd (med tanke på smärta och pengar som de två enda incitamenten, i det här fallet smärta) att inte åka dit.

Varenda uns av kraft gick åt för att åka till Dr. Feelgood först, men det är alltid skönt att vara där. Han mjukade upp kroppen lite, och så pratade vi om mitt fall och överklagandet. Han hade ringt landstinget och frågat hur det kunde komma sig att det är så här dumt att jag inte får det jag behöver, och tydligen var det mångfacetterat. Läkarna fick inte alltid all den information de behövde från landstinget, och i en del fall handlade det om pengar. Men när enskilda patienter med sällsynta sjukdomar tvingas lägga ut över 130000 kronor på bara ett par år, då måste det ju vara mer än ett budgetproblem. Läkarna har ju inte en aning om vad de ska göra.

Det regnar pengar

I så fall kan väl de med benbrott få betala för sitt gips och sina kryckor själva, eller varför inte gå så långt att låta en del cancerpatienter betala för sin egen behandling? Hårddrar man det är skillnaden inte stor, för det är många, många som inte orkar leva på grund av smärta och helt enkelt avslutar livet i förtid. Att vara död känns mer lockande för många. Jag tänker kämpa så gott jag kan, men jävlar var arg det här gör mig. Berättar mer om dagen i morgon, jag är för trött och arg nu.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/dod-eller-fortid/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Tja, gipset vet jag inte men har för mig att man redan idag pröjsar för kryckorna. Å andra sidan har man ju då ett par för eventuella framtida behov.
  Jag är inte i kontakt med sjukvården allt för ofta men har kommit fram till att det är lika bra att snoka på Internet för information och sedan gå och köpa eventuella preparat och hjälpmedel själv. 😀

  Jag har dock hört att välfärdslandet Sverige har en god hälso- och sjukvård som tar hand om alla medborgare oavsett sjukdom. Eller?

  1. Självklart är alla med och får hjälp! Kryckor får man faktiskt låna gratis, och om man frågar om man får behålla dem så är det nog så gott som alltid ett ja. Jag har fått många kryckor i alla fall… 🙂

   1. Kan ju skilja mellan landstingen men jag har för mig att det är en symbolisk summan inblandad i mina trakter. Minns inte riktigt men har för mig att det är så. Hur som helst finns det kryckor i garderoben om jag behöver. 😀
    Om du har “många” hoppas jag alla inte är landstingsgrå. Några färglada kan ju liva upp lite.

    1. Bara grått 🙁 Men jag har en rulle textiltejp med zebramönster!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.