Elektrisk salt- och pepparkvarn!

Jag såg en jävligt smart grej när jag och bästa M var i det horribla Täby Centrum häromdagen. Det var inne i en inredningsbutik som finns lite här och var runt om i stan, och själva prylen kan inte ha blivit mer perfekt för mig. Det var en elektrisk salt- och pepparkvarn som maler kryddorna bara genom att man håller ett finger på touch sense-knappen ovanpå. Helt sjukt bra, för mina händer pallar inte alltid att skruva upp kryddburkar, och inte heller att mala med en kvarn. Dessutom är det ju så oerhört mycket godare med färskmalen peppar ur en pepparkvarn än med skräpet man får när man köper en kryddburk.
Saltkvarn

Tyvärr kostade just de jag såg 850 spänn styck eller nåt i den klassen, så just de var ju inte ett alternativ, men jag googlade lite på produkterna och hittade ganska många andra som var väldigt mycket billigare. De drivs dock at någonstans mellan 6 och 8 batterier, vilket känns lite löjligt och dyrt i längden (även om man använder uppladdningsbara), för de hade även en lampa som gick igång när man malde kryddorna. Och jag vill ju inte ha en som har en knapp jag måste trycka på för att mala kryddorna, utan det måste just vara touch sense.

Jag skulle till minst 100% säkerhet säga att det är ingenting man kan få genom hjälpmedelscentralen eller få handikappersättning för, men vad gör man när man inte kan öppna en kryddburk? Jag antar att de utgår ifrån att man får lov att äta sin mat utan kryddor. Kul. Det finns hjälpmedel att köpa för att öppna andra saker (jag har bland annat en multiöppnare som är bra, och små dukar som ger ett bättre grepp), men de var jag tvungen att köpa själv. En arbetsterapeut berättade att det inte gick att få genom landstinget, och de grejerna funkar ändå inte till kryddburkar eller en salt- eller pepparkvarn. Hej, julklapp?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/elektrisk-salt-och-pepparkvarn/

1 ping

  1. […] Centrum var vi inne i en inredningsbutik, ROOM (det var där jag såg de finurliga men svidyra elektriska salt- och pepparkvarnarna). M köpte en grej där, och när vi stod i kassan såg jag att de hade små genomskinliga påsar […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.